Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Український хокеїст був обраний на драфті НХЛ вперше за 15 років

Драфт пройшов під 190-м номером, у шостому передостанньому раунді.

Фото vseprosport.ru.

Український хокеїст був обраний на драфті НХЛ вперше за 15 років

Щорічно перед початком нового сезону Національної Хокейної Ліги, престижного хокейного турніру, який проходить в Північній Америці, клуби шукають для себе нових перспективних гравців, в тому числі юніорів, що грають за кордоном

Проходить так званий драфт – підписання молодих хокеїстів, які відповідають певним віковим та іншим вимогам Ліги. Відбір і підписання гравців проходить в кілька етапів - раундів. Саме в цей час «хантери» за перспективними зірками намагаються розгледіти талановитих новачків, які можуть докорінно змінити свою кар'єру, потрапивши в престижний клуб.

В цьому році, вперше з 2007 року на драфті був обран український хокеїст - Артур Чолач. Вісімнадцятирічний захисник, який грає в Києві за «Сокіл», тепер поїде захищати честь канадського клубу юніорської ліги з Онтаріо - «Беррі Кольтс». Перед цим клуби НХЛ вибирали українця майже 15 років тому, тоді їм став воротар Сергій Гайдученко.

Як відзначають аналітики сайту з прогнозами і оглядами на хокей vseprosport.ru, молодим українським хокеїстом цікавилися також «Торонто» і «Сан-Хосе», але в підсумку Чолача підписав «Вегас». Драфт пройшов під 190-м номером, у шостому передостанньому раунді.

Як зазначив сам Артур, він сподівався, що його виберуть для гри в НХЛ, але не сподівався на перші раунди, так як в них зазвичай підписують зірок. Також молодий київський захисник розповів, що їм вже цікавилися кілька клубів Ліги, але точної інформації про те, що його хтось задрафтує, не було.

Коли проходив шостий раунд драфта, Чолач знаходився в поїзді і через погану зв'язку не міг стежити за тим, що відбувається. Як зауважив хокеїст, після того, як «Торонто» зробив свій останній вибір, він просто вимкнув трансляцію, і дзвінки родичів з поздоровленнями через кілька хвилин стали для нього приємним сюрпризом.

Артур вже повідомив, що у вересні відправиться для тренувальних ігор в табір новачків, потім у нього запланований невеликий турнір в штаті Арізона. Після міні-турніру захисник відправитися грати в Онтаріо в юніорську лігу. Чолач сподівається добре себе проявити вже в тренувальному таборі, щоб його прийняли до складу команди.

Фанати молодої зірки в Instagram продовжують вітати Артура, адже драфт в НХЛ відкриває нові кордони перед хокеїстом. Якщо він добре себе проявить в юніорській лізі і тренінг-кемпі, то його можуть взяти до складу основної команди НХЛ.

 

Telegram Channel