Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Після вакцинації від COVID-19 померла сім'я: 13-річна дівчинка залишилася сиротою

Померлі отримали тільки одне щеплення «ЕпіВакКорона».

Фото news.depo.ua.

Після вакцинації від COVID-19 померла сім'я: 13-річна дівчинка залишилася сиротою

Трагедія сталася у Росії

У Краснодарському краї сім'я померла через кілька тижнів після вакцинації від коронавірусу. За даними ЗМІ, всі члени сім'ї зробили щеплення «ЕпіВакКороною».

Це російська вакцина, її випробування ще тривають. А результати мають повідомити мінімум наприкінці цього року. Утім російське МОЗ вирішило почати використовувати вакцину ще до кінця другої фази тестування, хоча фаз більше.

Відомо, що чотири людини отримали щеплення в один день, після чого по черзі померли двоє батьків і бабуся: 37-річний чоловік і 36-річна дружина, а також бабуся. 

Вони страждали на цукровий діабет, у деяких були проблеми з нирками.

Дідуся госпіталізували в реанімацію у важкому стані. 13-річна дитина пари, що загинула, залишилася сиротою.

За словами родички сім'ї Олени, у всіх них спостерігалися проблеми зі здоров'ям. Вони страждали на цукровий діабет, у деяких були проблеми з нирками.

Померлі отримали тільки одне щеплення «ЕпіВакКорона». Після цього в них піднялася температура і вони були госпіталізовані. Коли інформацію про подію поширили в соціальних мережах, у Міністерстві охорони здоров'я Росії почали перевірку.

За даними ЗМІ, щеплення від коронавірусу подружжя робили в Москві.

«Дізнавшись, що в Москві прищеплюють «ЕпіВакКороною» (в Краснодарському краї її немає), від якої наслідків практично не буває, відразу ж записалася на вакцинацію і вирушили до столиці», - пише tелеграм-канал Readovka.

Через тиждень після вакцинації всіх з високою температурою доставили до лікарні.

Читайте також: Українку паралізувало після вакцинації від COVID: з'явилася реакція КМДА.

Telegram Channel