Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Павленко: викрадення Чауса – важкий злочин української влади, яким вона прикриває держзраду у вагнергейті

Ростислав Павленко.

Фото Європейська солідарність.

Павленко: викрадення Чауса – важкий злочин української влади, яким вона прикриває держзраду у вагнергейті

Намагаючись приховати злочин із провалом спецоперації по затриманню «вагнерівців», на Банковій санкціонували скоєння іншого тяжкого злочину – викрадення екс-судді Миколи Чауса з Молдови

Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко на сторінці у соціальний мережі Фейсбук.

«І це – навіть не прагнення «дістати Порошенка», що б не намагалися співати зараз трубадури Банкової. Зрештою, від ще однієї порожньої і безперспективної справи Порошенку байдуже. Їх і так добре за сотню. Мотивація влади інша – страх. Бо в прагненні подивитись в очі Путіну зрадили операцію, яка дозволила б притягнути до відповідальності путінських убивць з т. зв. «групи Вагнера», – наголосив Ростислав Павленко.

«Бурба, – написав Павленко в колонці на «Українській правді», – нібито був причетним до втечі Чауса з України в 2016 році. Це у фантазіях влади. А от в реальності Бурба – високопрофесійний розвідник, головний свідок державної зради у вищому керівництві України, яка сталася наприкінці липня 2020 року. І зрадники готові на все, щоб його знищити, якщо не фізично, то морально, або просто за фейковими звинуваченнями запроторити за грати.

На думку депутата, керівництво України скоїло низку тяжких злочинів: «Лише з того, що на поверхні: викрадення людини (статті 146 та 146-1 КК); організація незаконного перетину кордону (стаття 332); перевищення повноважень, видання і виконання посадовими особами завідомо злочинних наказів (стаття 426-1); невиконання рішення суду (стаття 382), за яким СБУ зобов’язана була передати Чауса НАБУ в силу підслідності тощо».

Ростислав Павленко наголосив, що ситуація для української влади погіршується і тим, що істину вже встановили правоохоронні органи Молдови. Він нагадав, що за офіційними повідомленнями Молдови на її території Чауса викрали українські дипломати, представники військової розвідки та інших спецслужб. «Важливо, що в Молдові поліція, прокуратура і парламентська слідча комісія незалежно одні від інших прийшли до однакових висновків, що посилює їхню об’єктивність і політичну незаангажованість», – підкреслив Ростислав Павленко.

Він нагадав, що за офіційними повідомленнями Молдови на її території Чауса викрали українські дипломати, представники військової розвідки та інших спецслужб.

«Розвідники і дипломати не могли діяти за власної ініціативи, ні сіло ні впало відрядитися до Кишинева і вкрасти людину на території дружньої нам країни, підклавши при цьому свиню її проєвропейській і антикремлівській Президентці. Наказ їм міг віддати тільки особисто Президент України. Або хіба що, прикриваючись його іменем, той, кого в обхід Конституції проголосили некоронованим «віце-президентом», – вважає депутат.

На думку Павленка, влада «забрехались, заперечуючи очевидне і кожним кроком поглиблюючи проблеми. І новини дозволяють викривати щоразу новий рівень брехні. Операції не було? – Так є повідомлення офіційних органів Молдови. СБУ випадково дізналась про «знаходження» Чауса? – Виявляється, на нього вже чекав вертоліт СБУ для доставки до Києва, коли він ніби об’явився на Вінниччині. Важливі показання Чауса? – Але чомусь його не віддають НАБУ, яке має чинну справу і рішення суду», – підкреслив він.

Читайте також: Операція «Чаус» — дискредитація спецслужб та удар по міжнародному іміджу​.

«І на тлі цієї брехні «спростування» інформації про те, що Зеленський зустрічався з викраденим Чаусом виглядають, м’яко кажучи, непереконливо», – зауважив представник «Європейської Солідарності».

Telegram Channel