Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Різні схеми і всі спрацювали: сім волинян вчора потрапили на гачок шахраїв

Будьте пильними.

Фото Волинь online.

Різні схеми і всі спрацювали: сім волинян вчора потрапили на гачок шахраїв

Протягом минулої доби до поліції надійшло сім повідомлень від громадян про вчинення шахрайств. Аферисти ошукували їх у  різний спосіб

Як повідомляє Національна поліція Волинської області, за усіма фактами відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють осіб, які вчинили злочини.     

Зловмисники зняли гроші лучанки з банківської картки після того, як потерпіла ввела свої особисті дані та  перейшла за вказаним шахраями інтернет-посиланням. 

На жителя Камінь-Каширського району аферисти оформили кредити в банках без його відома. Як з'ясувалося, напередодні чоловік загубив свої документи.  

Двоє заявників, купуючи дрова через соціальну мережу, перерахували гроші на рахунок псевдопродавця. 

Під приводом влаштування на роботу та оформлення медичної картки шахраї видурили у заявника 1300 грн. Гроші потерпілий перерахував через термінал на рахунок зловмисника. 

Реклама Google

На жителя Камінь-Каширського району аферисти оформили кредити в банках без його відома. Як з'ясувалося, напередодні чоловік загубив свої документи.  

Поліція просить громадян бути пильними та обачними й надає декілька порад, як вберегтися від шахраїв:

• здійснюйте покупки лише на надійних інтернет-ресурсах, до того ж, ретельно перевіряйте їхню адресу у стрічці браузера;

• користуйтеся доставкою з післяоплатою;  

• критично ставтеся та перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють невідомі телефоном;

• ніколи й нікому не повідомляйте ПІН-код та CVV2 своєї банківської карти, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг; 

• не розголошуйте свої дані, навіть якщо про це просить працівник банку, краще попрощатися з ним та самостійно зателефонувати у відділення. Якщо фінансовій установі, дійсно, потрібна якась інформація, повідомте її під час особистої зустрічі в офісі.

• Якщо ви загубили чи у вас викрали кредитні картки, негайно заблокуйте їх. 

Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно повідомте про це у поліцію.

Читайте також: У Луцьку під колеса автомобіля потрапила 13-річна дівчинка.

Telegram Channel