Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
В Україні вже підтверджено 143 випадки захворювання на штам коронавірусу Дельта

Хвороба поширюється швидкими темпами.

Фото Суспільного.

В Україні вже підтверджено 143 випадки захворювання на штам коронавірусу Дельта

У Волинській області зафіксовано 7 випадків

«Стосовно штаму «Дельта», то кілька тижнів тому ми говорили про 17 випадків. Зараз офіційно підтверджених 147 випадків на рівні країни. Тобто штам знаходиться на території України і поширюється».

Про це розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо, передає Суспільне. 

Нагадаємо, у семи волинян виявили штам «Дельта».

За його словами, найбільше він поширюється у Волинській, Одеській, Тернопільській областях, у Чернівцях та Києві. При цьому хворі на «Дельту» частіше потребують шпиталізації.

«Але є і позитивні моменти: вакцинація захищає від «Дельти». Є поодинокі повідомлення про зниження ефективності вакцини, але це зниження не є суттєве. Навіть при спалаху «Дельти» в різних країнах, вакциновані люди не потрапляли в лікарні і країнам з належним рівнем вакцинації вдалося уникнути такого екстранавантаження саме на систему охорони здоров'я», — наголосив Кузін.

Готуючись до осені, коли збільшується кількість хворих на респіраторні хвороби та може стати більше хворих на COVID-19, Міністерство охорони здоров'я придбало більше концентраторів, а у більшості лікарень вже завершені роботи по монтуванню централізованого кисню.

Він також розповів, що, готуючись до осені, коли збільшується кількість хворих на респіраторні хвороби та може стати більше хворих на COVID-19, Міністерство охорони здоров'я придбало більше концентраторів, а у більшості лікарень вже завершені роботи по монтуванню централізованого кисню.

«Майже всі ліжка, виділені під коронавірусну хворобу, забезпечені або централізованим киснем, або кисневими концентратами. Не менш важливим є елемент лабораторного супроводу і ми очікуємо впродовж серпня 4-х мільйонів доз ПЛР-тестів, які будуть розформовані по території України. Зараз сформований запас ПЛР-тестів, щонайменше на 3 місяці роботи і точно так само, на рівні кожної лікарні, сформований запас засобів індивідуального захисту, якого вистачить на 3 місяці. Відбувається оновлення клінічних протоколів», — зазначив лікар.

Водночас, Кузін зазначив, що наразі в Україні не було зафіксовано випадків захворювання на штам «Гама», який вперше було виявлено в Бразилії

«Штам «Гама» практично нічим не буде відрізнятися від «Дельта». Відрізняється декількома мутаціями. Вони не суттєві і не будуть призводити до якихось нових його характеристик», — відзначив він.

 

Джерело: Суспільне.
Telegram Channel