Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У семи волинян виявили штам «Дельта»

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото Pixabay.

У семи волинян виявили штам «Дельта»

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України повідомив, що із 9 зразків біоматеріалу, взятого у хворих мешканців області і надісланого до референс–лабораторії вірусологічних досліджень ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», у 7 випадках підтверджено штам SARS— CoV-2 Delta, B.1.617.2

Зразки носоглоткових змивів були відібрані від осіб віком 21 – 67 років, із них 5 жінок та 2 чоловіків. Серед них мешканці Володимир-Волинської ТГ (4 особи), Луцької ТГ, Ковельської ТГ, Іваничівської ТГ (по 1 особі), п’ятеро із них непрацюючі. Усі лікувались амбулаторно, від COVID-19 не щеплені. Станом на сьогодні хворі одужали. Жоден із них не виїжджав за межі України, що свідчить про місцеву передачу вірусу. Епідеміологічне спостереження за вогнищами триває.

Симптоми при зараженні штамом «Дельта»: лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, менш поширені ознаки — кашель та втрата нюху чи смаку.

Симптоми при зараженні штамом «Дельта»: лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, менш поширені ознаки — кашель та втрата нюху чи смаку. Фіксують також порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і гангрени.  

Дослідження, проведене вченими з Китаю, свідчить, що концентрація вірусу в крові інфікованої людини штамом «Дельта» у 1000 разів більша, ніж було раніше. Це означає, що хвороба поширюється значно швидше.

У Великій Британії на «Дельта»- штам припадає понад 90% поточних випадків COVID-19.  Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні ним набагато вища, якщо ви не вакциновані.

Читайте також: МОЗ дозволило вакцинувати від коронавірусу дітей від 12-ти років.

Telegram Channel