Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
На шахті відсвяткували… престольний празник

Тут моляться за здоров’я шахтарів.

Фото Романа Юзефовича.

На шахті відсвяткували… престольний празник

Вчора на шахті «Бужанській» біля каплички в честь ікони Почаївської Божої Матері місцеві священники відправили молебень. Очолив дійство благочинний Нововолинської округи УПЦ отець Олександр Горевич.

В цей день шість років тому на горбку біля цього вугільного підприємства з ініціативи керівництва, профспілкових активістів та гірників було закладено камінь під церкву.  

Гірники хочуть вірити, що вони матимуть можливість працювати на шахті, годувати свої сім’ї, а не їхати на заробітки за кордон.   

Оскільки коштів таку збудувати не вистачило, то звели гарну капличку. Відтоді щороку шахтарі, мешканці  Бортнова, Бужанки та інших сіл збираються, аби помолитися за здоров’я працівників підземки, за успішну роботу, подякувати Богу за добро і благополуччя.

Реклама Google

До слова, з приходом нового директора Олександра Онопрієнка на підприємстві відчуваються позитивні зрушення, почали добувати вугілля. Гірники хочуть вірити, що вони матимуть можливість працювати на шахті, годувати свої сім’ї, а не їхати на заробітки за кордон.

Роксолана Вишневич

Читайте також: Доба під землею: 14 волинських гірників досі страйкують, їм винні 30 мільйонів гривень.

Telegram Channel