Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинянин запалив траву і ледь не спалив свій будинок (Фото)

З вогнем жартувати не треба.

Фото ДСНС Волині.

Волинянин запалив траву і ледь не спалив свій будинок (Фото)

У Камінь-Каширському районі палій притягнутий до адміністративної відповідальності

Нещодавно у с. Раків Ліс Камінь-Каширської МГ трапилося загорання сухої трави, яке оперативно загасили рятувальники. Як з’ясувалося пізніше, чоловік сам підпалив посуш, але коли побачив, що полум’я  вмить підступило до його ж власного будинку, звернувся по допомогу до рятувальників.

Станом на сьогодні 29-річний чоловік відповів перед законом за  свій необдуманий вчинок -  працівники екологічної інспекції склали протокол про адміністративне правопорушення. Спалювання сухої рослинності та її залишків є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, що тягне за собою накладення не лише адміністративних штрафів, а в окремих випадках і кримінальну відповідальність. 

Чоловік сам підпалив посуш, але коли побачив, що полум’я  вмить підступило до його ж власного будинку, звернувся по допомогу до рятувальників.

Нагадуємо, що з 17 березня 2021 року вступив в силу новий Закон України про посилення відповідальності за спалювання сухої трави, поживних залишків, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах та поза їх межами, а саме: були внесені зміни в ст. 77 та 77/1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Реклама Google

 

 

 

Тепер такі правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу:

  • на громадян - від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грндо 6120 грн) 
  • на посадових осіб − від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21420 грн).

Загалом з початку року 83 волинян сплатили штрафи за навмисні підпали в екосистемах краю, а у минулому місяці – шестеро.

Читайте також: Волинянин викопав на городі міни.

Telegram Channel