Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Вчителька виступила проти поборів з батьків й отримала догану та судову тяганину (Фото, відео)

Педагог довела свою правоту у суді.

Фото larissa.bondarchuk.5.

Вчителька виступила проти поборів з батьків й отримала догану та судову тяганину (Фото, відео)

За словами викладачки, усе почалося з того, що вона почала ставити незручні запитання керівництву навчального закладу

Вчителька англійської мови Лариса Бондарчук із Щербанівського ліцею на Полтавщині виступила проти поборів із батьків та її колег, які процвітають у їх школі. Така позиція обернулася для неї двома доганами та судовим розглядом щодо булінгу.

Як пише OBOZREVATEL, конфлікт у Щербанівському ліцеї стався приблизно рік тому. Нещодавно відбувся суд, який вчителька виграла й змогла довести свою невинуватість. Щоправда, сама Бондарчук дуже шкодує, що в її конфлікт із директоркою ліцею Наталією Драч втягнули і її дитину та маму.

За словами вчительки, усе почалося з того, що вона почала ставити незручні запитання керівництву навчального закладу.

«Два роки тому в нас помінялася директорка. Спочатку все було начебто нормально. Проте з часом у школі почали процвітати побори. Причому гроші були потрібні як із батьків, так і з учителів. Ніколи раніше нічого подібного у нас не було. Директор викликала в кабінет по одному або по два вчителі, і говорила, мовляв, я вам виписала премію, а ви купите те-то і те-то. Потрібно було придбати, наприклад, стенди в школу, меблі. Говорила, якщо ви не вмієте працювати з батьками, тоді купуйте все самі», – розповідає Бондарчук.

Почали писати на мене доповідні, мене змушували писати пояснювальні.

Так, за словами вчительки, у вересні минулого року батьки учнів 5 класу здавали по 800 грн, щоб купити для школи дві шафи для одягу, полиці для книг, жалюзі на вікна та стенди в кабінет.

Педагогів школи директорка «переселила» з учительської до препараторської, запропонувавши зробити перед цим там ремонт.

Читайте також: Вчителька позичила у батьків школярів гроші й звільнилася з роботи.

«Невже громада не може виділити гроші на ремонт цих приміщень для вчителів? Мене це дуже обурило. Я вклала свої 9 тисяч гривень на ремонт і придбання меблів для учительської кімнати кабінету англійської мови, ще знайшла спонсорів, які допомогли мені все це зробити. І на зборах із директоркою я запитала, чи збирається вона проводити річний звіт? На що директорка відповіла, що все є на сайті. Але в мене були питання. Я прямо сказала: чи збираються нам компенсувати витрачені на ремонт гроші? На що мені відповіли: «Ну це ж ви робили для себе», – обурюється вчителька.

Не сподобалися зайві запитання не тільки директорці, а й голові Щербанівської сільради Ігорю Процику.

«Після цього мені просто влаштували 37-й рік. Почали писати на мене доповідні, мене змушували писати пояснювальні. Якщо я відмовлялася це робити, то складали на мене акт. Працювали і з батьками дітей. Як наслідок, за один місяць я отримала дві догани», – розказала Бондарчук.

Згодом вчительку звинуватили в булінгу учня і шкільна комісія звернулася до суду, який Бондарчук у підсумку виграла.

 

Telegram Channel