Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Помер відомий аграрій з Горохівщини

Світла пам’ять.

Фото з відкритих джерел.

Помер відомий аграрій з Горохівщини

12 серпня, на 82-му році життя помер відомий волинський аграрій Аркадій Григорович Верещак

Про це повідомляє Громадське Інтерактивне Телебачення.

Аркадій Верещак до глибокої старості трудився завідувачем навчально-дослідного господарства Горохівського коледжу Львівського національного аграрного університету. Дванадцять років –  з 1993-го по 2005 рік – він очолював цей навчальний заклад: спочатку як Горохівський радгосп-технікум, згодом – Горохівський державний сільськогосподарський технікум.

Аркадій Верещак до глибокої старості трудився завідувачем навчально-дослідного господарства Горохівського коледжу Львівського національного аграрного університету. 

За період його керування закладом відбулися розбудова матеріальної бази, організація ступеневої підготовки, організація проведення технологічної практики за кордоном та розвиток інтеграційних зв'язків.

У липні 2019 року Аркадій Верещак подарував багатющу домашню бібліотеку горохівчанам: понад 500 книг відтоді зберігаються у Горохівській міській раді.

Довідково:

Аркадій Григорович Верещак народився 5 грудня 1939 року в селі Ярмолинці Хмельницької області. Після закінчення середньої школи працював шофером у місцевому колгоспі. У 1958 році вступив на навчання в Кам’янець-Подільський сільськогосподарський інститут на агрономічний факультет. Після закінчення інституту був направлений на роботу в колгосп «1 травня» Рожищенського району Волині на посаду головного агронома. З 1966-го по 1972 роки працював головним агрономом в управлінні сільським господарством Рожищенського району, згодом був обраний головою колгоспу «Росія» с. Переспа. З 1975 по 1991 роки працював в партійних органах, очолював Горохівський райком КПУ, був обраний головою Горохівської районної ради, але 1992 року під тиском громадськості добровільно склав повноваження. 

Читайте також: Фермер з Горохівщини, який першим в селі приватизував паї, коли занепадали колгоспи, показав, як нині господарює (Відео)

 

 

 

Джерело: Громадське Інтерактивне Телебачення
Telegram Channel