Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Експерти ВООЗ перевірили волинську лабораторію на ефективність досліджень щодо виявлення SARS-CoV-2

Мета Програми – підтвердження компетентності, професійності, достовірності в проведені досліджень.

Фото зі сайту: Волинський ОЦКПХ МОЗ.

Експерти ВООЗ перевірили волинську лабораторію на ефективність досліджень щодо виявлення SARS-CoV-2

Спеціалісти витримали перевірку на «відмінно»

ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» брав участь у Програмі зовнішньої оцінки ефективності лабораторій щодо виявлення SARS-CoV-2 методом ПЛР, яка проводилась  Бюро ВООЗ в Україні. Мета Програми – підтвердження компетентності, професійності, достовірності в проведені досліджень. Лабораторією було протестовано панель контрольних зразків. Крім того експертом Бюро ВООЗ в Україні проведено оцінку якості лабораторії щодо виявлення SARS-CoV-2.

За період пандемії коронавірусної хвороби  в центрі проведено  більше 216 тис.  досліджень, що становить 94 % від загальної кількості обстежень по області.

За результатами оцінювання  Бюро ВООЗ в Україні, відповідно до Програми  оцінки ефективності лабораторій щодо виявлення SARS-CoV-2  роботу лабораторії визнано на відмінно, про що свідчить сертифікат відповідності.

Реклама Google

ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» продовжує проводити тестування біоматеріалу на виявлення SARS-CoV-2 методом ПЛР. За період пандемії коронавірусної хвороби  в центрі проведено  більше 216 тис.  досліджень, що становить 94 % від загальної кількості обстежень по області.

Джерело: Волинський ОЦКПХ МОЗ
Telegram Channel