Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Всесвітньо відомий лучанин став «Людиною року» (Фото)

Вітаємо!

Фото з фейсбук-сторінки Григорія НЕДОПАДА.

Всесвітньо відомий лучанин став «Людиною року» (Фото)

Нагороду премії «Люди року Волині 2021» у номінації «Митець року» вручили скульптору, архітектору, почесному громадянину Луцька Миколі Голованю!

Миколі Микитовичу Голованю – 78 років, він продовжує творити красу й культурну історію рідного міста. Його руками виготовлено композиції для Луцького міського парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, елементи дитячого містечка «Чудо», пам'ятний знак на місці захоронення розстріляних в’язнів у Луцьку, пам’ятники загиблим воїнам-афганцям в с.Линів Локачинського району Волинської області, пам’ятний хрест в Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестецької битви». Про це на своїй стоірнці у фейсбуці написав голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

 

 Дім Миколи Голованя відомий на весь світ. «Луцький будинок з химерами» входить до ТОП-5 екстравагантних будівель України.

 

Вже рік гості та жителі міста мають можливість споглядати красу та велич скульптур Миколи Голованя, які перетворили центральний парк культури та відпочинку імені Лесі Українки на справжнісінький мистецький осередок.

Дім Миколи Голованя відомий на весь світ. «Луцький будинок з химерами» входить до ТОП-5 екстравагантних будівель України.

За вагомий внесок у розвиток естетичного й високохудожнього середовища в Луцьку, популяризацію образотворчого мистецтва, скульптору Миколі Голованю в 2020 році присвоєно звання «Почесний громадянин міста Луцька». У 2021 році короткометражна стрічка про луцького скульптора Миколу Голованя потрапила в короткий лист Каннського фестивалю короткометражних фільмів.

 

Щирі вітання Миколі Микитовичу із ще однією відзнакою! Бажаємо довгих та щасливих років життя, творчої наснаги на створення нових мистецьких шедеврів! Щастя Вам, міцного здоров’я і добробуту!

Читайте також у нас: «На псячей мове не общаюсь»: олімпійський призер зі Львова показав свою натуру».

Telegram Channel