Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Працівниця суду стягнула компенсацію з адвоката, який назвав її собакою

Адвокат ще може оскаржити рішення в апеляційному суді.

Фото Суспільне.

Працівниця суду стягнула компенсацію з адвоката, який назвав її собакою

Після конфлікту з помічницею судді адвокат Михайло Бордюк тимчасово втратив ліцензію

Помічниця судді Жовківського районного суду Хритина Триндяк подала до суду заяву, де попросила стягнути з адвоката Михайла Бордюка 15 тис. грн моральної компенсації, пише Захід.НЕТ.

«Я є адвокат, а ти є ніхто, хто ти тут така, щоб мені вказувати, що саме я маю роботи, ти собака і твоє місце біля дверей»

За словами жінки, ще 12 вересня 2019 року Михайло Бордюк у приміщенні суду ображав її. «Зокрема, після судового засідання, при зверненні до помічника судді висловив образливі слова: «Я є адвокат, а ти є ніхто, хто ти тут така, щоб мені вказувати, що саме я маю роботи, ти собака і твоє місце біля дверей», – цитується у матеріалах справи.

Після конфлікту з адвокатом Христина Триндяк подала заяву до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Львівської області. Після розгляду цієї заяви Михайла Бордюка на рік відсторонили від адвокатської діяльності. Чоловік намагався оскаржити через суд рішення комісії адвокатури, однак йому це не вдалося. Михайло Бордюк пояснив свою поведінку з намаганням зробити порівняння, а не образити працівницю суду. «Вжив при спілкуванні текст «скаржниця безпричинно накинулася на нього як собака, що зірвався з прив`язі біля дверей судді, і почала гавкати» з посиланням на існуючі в українській мові порівняння, фразеологізми, прислів'я», — цитується позиція Бордюка у матеріалах справи.

Читайте також: Волинянці повернули вкрадену сумку. Але без грошей​.

Під час засідання Червоноградського районного суду за позовом Христини Триндяк 9 серпня 2021 року суддя Андрій Жураковський задовольнив її позов частково. Суддя дійшов висновку, що Бордюк спричинив душевні страждання Христині Триндяк і стягнув з нього 10 тис. грн моральної компенсації. Це рішення ще можна оскаржити в апеляції.

Реклама Google

Telegram Channel