Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зеленський звільнив Шевченка з посади посла України в Канаді

Отакої!

Фото ukrinform.ua

Зеленський звільнив Шевченка з посади посла України в Канаді

Той обіймав її впродовж шести років

Президент України Володимир Зеленський звільнив посла України в Канаді Андрія Шевченка. Про це повідомляється на сайті глави держави, інформує НВ.

Зеленський підписав відповідний указ 25 серпня. Шевченко також залишить пост представника України при Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО).

Шевченко також залишить пост представника України при Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО).

Андрій Шевченко був послом у Канаді з 2015 року. У своєму Facebook він подякував президентам Петру Порошенку і Володимиру Зеленському, а також колегам-дипломатам:

«Я повертаюся з вдячністю долі і великою вірою в українсько-канадську дружбу. Для цього сьогодні є все - реальне партнерство, плани за горизонт і потужна діаспора, яка створює між нами особливу енергію».

Іншими указами Зеленський присвоїв дипломатичний ранг надзвичайного і повноважного посла голові МЗС Дмитру Кулебі і послу України в Таїланді Андрію Бешті. Низка дипломатів отримали дипломатичний ранг надзвичайного і повноважного посланника першого класу і другого класу (серед останніх - заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін і перша заступниця голови МЗС Еміне Джапарова).

Читайте також: Зеленський нагородив орденом поплічника Януковича, який називав учасників Революції Гідності «терористами».

Telegram Channel