Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
7 волинян отруїлося грибами

Не давайте дітям їх взагалі їсти!

Фото ukrinform.ua.

7 волинян отруїлося грибами

І це тільки за цей тиждень

За даними Волинського центру контролю та профілактики хвороб, за тиждень семеро жителів області отруїлися грибами. П’ятеро з них нині перебувають у медзакладах, серед отруєних – одна дитина.

П'ятеро пацієнтів перебували у реанімації. На щастя, стан усіх отруєних стабілізувався.

Як розповів Суспільному медичний директор Іваничівської центральної районної лікарні Руслан Шевчук, 24 серпня до лікарні потрапило троє людей із селища Іваничі – усі дорослі. Медикам вони розповіли, що вживали дикорослі гриби – рядівки.

«Поступили у відділення інтенсивної терапії. Їм надали допомогу, пацієнти приймали гепатопротектори. Зараз їх стан стабілізувався, вони в терапевтичному відділенні», – зазначив медичний директор установи.

Ще двоє волинян, жителів Ковеля – бабуся з внуком – продовжують отримувати лікування в Ковельському територіальному медичному об'єднанні. Як розповіла Суспільному завідувачка відділення лікарні Тетяна Приходько, двоє людей поступили до лікарні минулого тижня зі скаргами на діарею та блювоту.

«У процесі лікування в інфекційному відділенні їм ставало гірше. Наросли ознаки токсичного гепатиту і вони були переведені до відділення інтенсивної терапії. На цей час вони переведені в терапевтичне відділення, де продовжують утримувати лікування», – повідомила лікарка.

Зі слів Тетяни Приходько, бабуся з внуком розповіли, що вживали сироїжки. «Зараз їхній стан із позитивною динамікою. Говорять, що грибів більше їсти не будуть», – каже лікарка.

У Центрі громадського здоров'я нагадали, що симптоми грибного отруєння можуть з’являтися у різний час – від 30 хвилин до декількох діб. Це залежить від виду грибів, які вживала людина.

Cимптоми грибного отруєння можуть з’являтися у різний час – від 30 хвилин до декількох діб. Це залежить від виду грибів, які вживала людина.

Серед симптомів отруєння – нудота, блювота, різкий біль у животі, діарея, запаморочення, підвищення температури тіла, зниження пульсу, задуха, судоми, відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги), марення, поява галюцинацій.

Будьте пильні! Фото із dsns.gov.ua.
Будьте пильні! Фото із dsns.gov.ua.

 Уважно читайте! Фото ukrinform.ua.

Уважно читайте! Фото ukrinform.ua.

 У липні минулого року 76-річна волинянка, яка отруїлася грибами, котрі сприйняла за печериці, померла. Гриби, які виявилися отруйними, пенсіонерка назбирала біля власного будинку.

Лариса ЛІТВІЦЬКА, suspilne.media.

Читайте також у нас: «Волинянин не носив маску – і потрапив під суд​».

Telegram Channel