Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
6-річний хлопчик з Черкас не приходив до тями, тим часом його бабусі обрали запобіжний засіб (Відео)

Фото ілюстративне.

Фото: 5 Канал.

6-річний хлопчик з Черкас не приходив до тями, тим часом його бабусі обрали запобіжний засіб (Відео)

У Черкасах суд обрав запобіжний захід жінці, онук якої скаліченим потрапив до лікарні

Її підозрюють у залишенні дитини в небезпеці. Оскільки вона кілька днів нібито намагалася лікувати самостійно семирічного Андрійка – з пошкодженими частинами тіла та з черепно-мозковою травмою. За даними поліції, жінка вже потрапляла під суд за побиття сусідки та навіть була у розшуку, подробиці дізнавалася журналістка «5 каналу«.

Суд оголосив, що Вікторія таки перебуватиме під вартою 60 діб. А тим часом Андрієві у лікарні дедалі гірше. Хлопець так і не приходив до тями і живе на апаратах життєзабезпечення.

У коридорі перед засіданням підозрювана у справі бабуся Андрія – Вікторія Лясова пише заяву до суду. Спілкуватися з журналістами і розповідати, що сталось з її онуком – не має наміру. Семирічного Андрійка швидка привезла до лікарні 24 серпня. Все тіло було у ранах та синцях різної давності, у хлопчика черепно-мозкова травма, відірвана частина вуха, губи та травма статевого органу. Його нібито кілька днів удома лікувала бабуся. Правоохоронці оголосили жінці про підозру за залишення дитини у небезпеці. А от з її слів, це він сам упав із купи цегли.

«Це були забій, це були гематоми, гематоми на голові, садини по всьому тілі і рвана рана була вушної раковини. По аналізам у дитини була анемія, 51 гемоглобін, тобто хлопчик страждав», – повідомила медична директорка дитячої обласної лікарні Наталія Волочкова.

За словами сусідів, дитину могли покусати собаки, яких у дворі з десяток. Вже на суді виявилося, що в коридорі Вікторія писала клопотання проводити справу в закритому режимі без журналістів. Нібито, щоб захистити онука.

«Потерпілий Лясов Андрій є малолітня особа, з метою запобігання розголошення відомостей про нього і його життя, які можуть принизити честь і гідність його», – заявила підозрювана Вікторія Лясова.

Суддя клопотання задовольняє, всіх просять вийти. Прокуратура наполягає на заґратуванні, бо жінка вже судима. Кілька років тому проти неї порушували провадження за побиття сусідки. Але на суд Вікторія жодного разу не з'явилася, її навіть оголошували у розшук. Хоча тим часом вона продовжувала спокійно жити у себе вдома.

«Більш легкі запобіжні заходи не зможуть забезпечити розумні строки досудового розслідування і належність його проведення», – наголосила прокурор Черкаської окружної прокуратури Віталій Корновенко.

Історія Андрійка сколихнула все місто. На засідання прийшли небайдужі мешканці. Таким чином хочуть підтримати Андрійка і проконтролювати, щоб суд був справедливим.

«Є мами, які готові стояти за те, щоб підтримати Андрійка. В ситуації такої, коли скоюється насильство над дитиною, на це не реагують служби, поліція і прокуратура», – акцентувала увагу мешканка Черкас Яніна Танцюра.

Врешті суд оголосив, що Вікторія таки перебуватиме під вартою 60 діб. А тим часом Андрієві у лікарні дедалі гірше. Хлопець так і не приходив до тями і живе на апаратах життєзабезпечення.

Раніше ми повідомляли, що 6-річного хлопчика катували на Черкащині. Згодом Батько шестирічного хлопчика з Черкас зробив несподівану заяву.

Telegram Channel