Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Депутатки «Євросолідарності» звернулися до Уповноваженої з прав людини щодо грубих порушень у справі генерала Павловського

Суть скарги, щоб офіс Омбудсмена втрутився в ситуацію з наданням медичної допомоги, якої де факто не було протягом двох місяців.

Фото Європейська солідарність.

Депутатки «Євросолідарності» звернулися до Уповноваженої з прав людини щодо грубих порушень у справі генерала Павловського

Депутатки «Євросолідарності» звернулися до Уповноваженої з прав людини щодо грубих порушень у справі генерала Павловського

Голова парламентського комітету з питань інтеграції України та ЄС  Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на неприпустимості порушення прав людини, які сьогодні допускає слідство у цій справі.

«Ми звернулися до Омбудсменки із тим, щоб максимально офіс Уповноваженої працював, моніторив і брав участь у слідстві проти генерала Павловського, Шандри та інших фігурантів цієї справи. Оскільки ми бачимо, наскільки системно порушуються права людей, яких сьогодні звинувачують у тих чи інших злочинах. Офіс Уповноваженої вже почав підключатися. Це добре. Очевидно будуть далі моніторити, оскільки там є проблеми із здоров’ям Павловського. Тільки вчора до нього допустили лікарів. Важливо, що ця справа буде поставлена на контроль Уповноваженої», – сказала вона.

«Адвокатами генерала Павловського подане подання в Європейський суд з прав людини. Це передбачає включення офісу Омбудсменки. Ми отримали запевнення, що присутність її представників на цьому судовому процесі буде забезпечена. На жаль, сьогодні в Україні таких судових процесів різної ваги і резонансу є багато. Тому збільшується навантаження на офіс Омбудсменки», – зазначила народна депутатка.

«Офіс Омбудсмена пообіцяв розібратися і контролювати ситуацію зі здоров’ям Ігоря Валентиновича в СІЗО».

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко підкреслила, що у справі «Кузні на Рибальському» щодо підозрюваних фактично застосовуються психологічні тортури.

«Як депутатський запит спрямували Уповноваженій інформацію про порушення прав людини, порушення права на захист здоров’я, надання медичної допомоги, психологічний тиск і по суті психологічні тортури. І по суті відмову в праві на апеляцію в суді генерала Павловського, директора заводу Шандри, яких не привозять на суд, не приходять прокурори, не надають відповідної медичної допомоги», – наголосила вона.

Дружина генерала Павловського Ольга повідомила, що після численних звернень до слідства, Уповноваженої з прав людини і суспільного розголосу до Ігоря Павловського 1 вересня врешті решт допустили лікарів. 

«Всі медичні висновки, які ми передавали в судові засідання щодо його стану здоров’я, підтвердились. Це доводить, що нічого вигаданого не було з того, що подавалося на розгляд судді Волкової. Нам не заперечили доступ лікарів до СІЗО. Тому я зараз буду спілкуватися з лікарем, який готовий зайти в СІЗО, візьму список аналізів, які необхідні до його входу туди зробити. Аналізи ми робимо у відкритій лабораторії. Я сподіваюсь, що апеляційний суд почує, що йому потрібна медична допомога. В понеділок на засіданні він був з таблетками, і у вівторок. Його стан не найкращий. Він занадто високо цінує військову честь, щоб обманювати щодо свого здоров’я», – зазначила вона.

Читайте також: Адвокат Валентина Теличенко: довіри до судді Волкової, яка ухвалила незаконне рішення щодо Павловського, немає​.

«Суть скарги, щоб офіс Омбудсмена втрутився в ситуацію з наданням медичної допомоги, якої де факто не було протягом двох місяців, і можливо взяв під контроль незаконні дії щодо продовження його перебування під вартою. Тому що адвокати під час засідання просили суддю врахувати стан здоров’я Павловського і змінити йому запобіжних захід хоч би на домашній арешт. Це дасть можливість медикам зі шпиталю для військовослужбовців приїжджати і робити вдома крапельниці», – додала вона.

«Офіс Омбудсмена пообіцяв розібратися і контролювати ситуацію зі здоров’ям Ігоря Валентиновича в СІЗО», – резюмувала Ольга Павловська.

Telegram Channel