Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Керівництво Футбольної асоціації Ісландії в повному складі подало у відставку: все через звинувачення одного із гравців збірної в сексуальних домаганнях

Колбейн Сігторссон провів 64 матчі за збірну Ісландії, в яких забив 26 голів...

Фото REUTERS.

Керівництво Футбольної асоціації Ісландії в повному складі подало у відставку: все через звинувачення одного із гравців збірної в сексуальних домаганнях

Скидається на те, що чиновники спочатку намагалися зам'яти скандал...

Керівництво Футбольної асоціації Ісландії (KSI) в повному складі подало у відставку після скандалу зі звинуваченням одного з гравців національної збірної в сексуальних домаганнях.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на BBC.

Ще в 2017 році в поліцію звернулися 25-річна Торхільдур Гіда Арнарсдоуттір і ще одна жінка, ім'я якої не називається. Дівчина стверджувала, що один з гравців збірної Ісландії з футболу домагався її в нічному клубі. Зокрема, за її словами, він чіпав її між ніг і хапав за шию. Про інцидент стало відомо тільки зараз.

Дівчина стверджувала, що один з гравців збірної Ісландії з футболу домагався її в нічному клубі. Зокрема, за її словами, він чіпав її між ніг і хапав за шию.

Арнарсдоуттір також заявила, що в KSI їй пропонували гроші за мовчання, але вона відмовилася.

Ім'я футболіста не називається, проте шведський клуб «Гетеборг» випустив заяву, в якій говориться, що один з гравців команди звинувачується в сексуальних домаганнях, скоєних у 2017 році. У складі «Гетеборга» виступає один ісландський футболіст - 31-річний Колбейн Сігторссон.

Глава KSI Гудні Бергссон заявив, що асоціація не отримувала скарг на сексуальні домагання з боку гравців. Але після закликів до відставки Бергссон та інші керівники ісландського футболу принесли свої вибачення постраждалим, назвали свій попередній коментар помилковим і покинули свої посади.

Сам Сігторссон заперечує, що домагався Арнарсдоуттір і її подругу, але заявив, що його поведінка «не була зразковою». Він сказав, що вибачився перед дівчатами.

Сігторссон провів 64 матчі за збірну Ісландії, в яких забив 26 голів. Він є одним з найкращих бомбардирів в історії команди. В його активі переможний гол у матчі проти збірної Англії в 1/8 фіналу Євро-2016.

Читайте також: Збірна України з волейболу стартувала на ЧЄ з вольової перемоги над греками.

Telegram Channel