Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Лікарі розділили сіамських близнюків (Фото)

Фото ілюстративне.

Фото Pixabay.

Лікарі розділили сіамських близнюків (Фото)

В Ізраїлі в місті Беер-Шева провели рідкісну операцію, яка розділила однорічних дівчаток-близнят. Вони народилися зі зрощеними потилицями

Це перша в країні подібна операція з розділення сіамських близнюків. Тепер однорічні дівчинки дихають і їдять окремо один від одного, повідомляє 24 Здоров’я.

Операція тривала протягом 12 годин. Її готували місяці. Протягом цього часу дівчаткам вставляли в голову надувні силіконові мішки, які періодично розширювалися, щоб розтягнути шкіру. Потім цю шкіру використовували, щоб закрити їх голови після реконструкції черепів.

Очікується, що після розділення дівчатка зможуть вести повноцінний спосіб життя.

До проведення рідкісної сепарації залучили десятки експертів з Ізраїлю, а також іноземних хірургів. Фахівці також провели дівчаткам реконструкцію черепа і пересадили скальпи.

 

 «Це була рідкісна і складна операція, яка проводилася всього 20 разів по всьому світу, а тепер вперше в Ізраїлі», – сказав головний дитячий нейрохірург центру Міккі Гідеон.

Зараз дівчатка проходять медичну реабілітацію в підрозділі пластичної хірургії в Медичному центрі «Сорока» міста Беер-Шева. Тепер розділені близнюки дихають і їдять окремо один від одного.

Очікується, що після розділення дівчатка зможуть вести повноцінний спосіб життя.

Читайте також: Врятувала мільйони дітей від кашлю, який убиває.

Telegram Channel