Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Перед поїздкою Зеленського до США влада терміново закрила справу проти Порошенка, яку ініціював Коломойський

Адвокати Петра Порошенка Ілля Новіков (ліворуч) та ігор Головань.

Фото Європейська солідарність.

Перед поїздкою Зеленського до США влада терміново закрила справу проти Порошенка, яку ініціював Коломойський

Кримінальне провадження проти Петра Порошенка, яке було відкрите за заявою олігарха Коломойського і більше року розслідувалось коштами платників податків, закрите. Про це повідомили адвокати п’ятого Президента. Вони зазначили, що цю справу закрили похапцем перед візитом Володимира Зеленського до США

«Буквально синхронізовано з вильотом президента Зеленського до США було закрито кримінальне провадження, яке в свій час було зареєстровано за заявою Коломойського. Суть цього наклепницького кримінального провадження за заявою Коломойського була в тому, що він звинувачував п’ятого Президента України Петра Порошенка і керівництво тодішнього Нацбанку України, Гонтареву і Рожкову в тому, що вони «заважали господарській діяльності» Коломойського, в тому, що вони «вишукували і розкривали комерційну таємницю» Коломойського, що вони «зловживали владою і посадовим становищем», – говорить адвокат Ігор Головань.

«Коли закриття кримінального провадження синхронізується з відривом шасі літака президента від злітної смуги – такі речі не відбуваються випадково»

Він зауважив, що провадження було зареєстроване як завжди за участі Печерського суду. «Потім – Офісу Генерального прокурора. Потім, хоч це і підслідність НАБУ, але відзначитися встигло й славнозвісне Державне бюро розслідувань. Більше року велося розслідування цієї абсолютно пустої, очевидно нікчемної заяви і звинувачень Коломойського проти п’ятого Президента та керівництва Нацбанку. І якраз перед приземленням президента Зеленського у США це провадження було закрито. Дуже цікавий збіг», – іронізує Головань. «На відміну від початку таких проваджень жодних брифінгів, жодних помпезних повідомлень, жодних вибачень з боку влади ми не бачимо», – констатує адвокат Порошенка.

«Коли закриття кримінального провадження синхронізується з відривом шасі літака президента від злітної смуги – такі речі не відбуваються випадково», – переконаний Ілля Новіков. «Президент Зеленський чудово знав, що у США, якщо до моменту, коли він туди прилетить і почне зустрічатися, ці провадження все ще будуть в активному режимі, будуть розслідуватися – це викличе запитання, і він хотів їх уникнути», – вважає Новіков.

Читайте також: Напередодні Міжнародного дня благодійництва Порошенко передав пожертву харківському храму і вшанував загиблих в АТО​.

«Тому «незалежні» правоохоронні органи, які нам багато разів підкреслювали, що ані Офіс президента, ані особисто Володимир Зеленський не має жодного впливу, таким чином синхронізувались. І ми тепер маємо ще один шматочок цього пазлу. Але ніякі шматочки пазлу в цьому великому контексті не бувають зайві», – вважає Новіков.

 

Telegram Channel