Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
На Волині інфіковані коронавірусом учні та вихованці дошкільного закладу

Фото з відкритих джерел.

На Волині інфіковані коронавірусом учні та вихованці дошкільного закладу

Ситуація з COVID-19 у Нововолинську ускладнюється

 Від середини серпня у Нововолинській громаді спостерігається поступове зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. Вже є випадки інфікування серед дітей, а також новий штам «Дельта».

 Про це повідомила Наталія Мариніна, завідувачка Нововолинським міськрайонним відділом ДУ «ВОЛЦ МОЗ України» на нараді щодо епідеміологічної ситуації  у Нововолинській громаді.

Однак статистика свідчить про низький рівень вакцинації працівників закладів освіти у школах. При тому, якщо у селищі  Благодатному та селах щеплено майже 100% педагогічних колективів, то в місті – всього 15-25% .

 Про рівень вакцинації населення розповіла головний лікар Нововолинського центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка.

 У Нововолинській ТГ щеплено 11632 людини. Зараз  громада забезпечена достатньою кількістю вакцини різних виробників. Працівники лабораторного центру та ЦПМСД регулярно проводять роз’яснювальну роботу серед жителів, виїзні зустрічі в установи. Також працює виїзна бригада медиків, які проводять щеплення безпосередньо на підприємстві.

Однак статистика свідчить про низький рівень вакцинації працівників закладів освіти у школах. При тому, якщо у селищі  Благодатному та селах щеплено майже 100% педагогічних колективів, то в місті – всього 15-25% . Медики заявляють про готовність розширити роз’яснювальну кампанію і в  закладах освіти. Адже для безперебійного навчання й уникнення дистанційного навчання, потрібно, аби 80% працівників школи було вакциновано.

На жаль, вже зафіксовані випадки інфікування учнів і вихованців дошкільного закладу. Зокрема, у соцмережах повідомляють, що вже два класи у ліцеї №5 та №8, а також одна група в садочку перебувають на самоізоляції.

Роксолана Вишневич

Читати також: Коронавірус знову наступає: де і скільки людей захворіли на Волині

Telegram Channel