Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині сім'я скаліченої в страшній ДТП дівчини потерпає від цькування волонтера (Фото)

Наступна, одинадцята за рахунком, операція Іванки – орієнтовно через два тижні.

Фото volynnews.

На Волині сім'я скаліченої в страшній ДТП дівчини потерпає від цькування волонтера (Фото)

Трагедія багатодітної родини із села Гупали Ковельського (раніше Любомльського) району трапилася 10 березня 2018-го. Того дня найстарша донька, 18-річна Іванка, вирішила поїхати в гості до подруги в сусідній райцентр Любомль

Поїздка розділила життя дівчини на «до» і «після». На заскленій ожеледицею дорозі автомобіль перевернувся. Усі пасажири відбулися легким переляком, а от Іванка втратила нижню щелепу, більшу частину верхньої, осліпла на одне око. Від удару обличчя роздробило на дрібні частини. 

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Станом на сьогодні дівчина перенесла одинадцять дорогих операцій, одна із яких тривала майже 10 годин. З ноги Іванки взяли частину кістки, а з руки – судину, з допомогою металевих штифтів наростили їх на піднебіння. Замість нижньої щелепи у неї титановий протез. Попереду – мінімум три оперативні втручання. І це хіба що за позитивних прогнозів. Станом на 5 серпня 2021 року Іванку Гаджало вкотре прооперували в Києві.

Коли він дізнався, що на мою карточку вдалося зібрати велику суму, почав повідомляти людям, що аферистка, яка вирішила збагатитися за рахунок біди доньки.

– Я шукала по знайомих, хто б позичив нам гроші на її порятунок, бо сама мала лише дві тисячі доларів. Тоді мені й порадили любомльського волонтера Сергія Барилюка. Мене попереджали, що про нього ширяться чутки, ніби збагачується на чужій біді. Але я того не слухала, – розповідає мама дівчини Наталія Ціп’яшук.

Каже, тоді її не насторожило те, що гроші чомусь збирали на дві банківські картки – на картку мами постраждалої волинянки і на рахунок волонтера.

– Але біля власних банківських реквізитів Сергій завжди прописував мій номер телефону, щоб люди дзвонили, а я підтверджувала, мовляв, так, на рахунок цього чоловіка можна переказувати кошти. Він постійно контролював, скільки грошей у мене на картці. Вийшло так, що і на мій рахунок назбирали близько 100 тисяч гривень, і на його. Ну й Сергій мені каже, що буде закривати збір, бо, мовляв, уже назбирали потрібну суму. Коли він дізнався, що на мою карточку вдалося зібрати велику суму, почав надсилати людям голосові повідомлення приблизно такого змісту: «Не допомагайте тій жінці збирати грошей, бо це аферистка, яка вирішила збагатитися за рахунок біди доньки», – обурюється жінка.

Зі слів жінки, волонтер ображав не лише її, а й саму Іванку, яка на той час перебувала у лікарні й навіть не могла розмовляти.

Читайте також: Моторошна ДТП на Рівненщині: внаслідок зіткнення трьох вантажівок одному з водіїв відірвало ногу (Фото).

– Згодом Барилюк заблокував і мене, й Іванку. У той час, коли моя донька йшла на серйозну операцію, він їй писав і залишав голосові повідомлення. І чую – донька аж задихається. Із очей полилися сльози. Я не знала, що трапилося, а донька пояснити не може. Беру її телефон, а він їй залишив повідомлення: «Ви неблагодарні, я вам гроші збирав, а ви мене навіть не відблагодарили, – скаржиться мати.

Пані Наталія припускає, що спочатку волонтер відкриває збір, через тиждень закриває, натомість повідомлення із соцмереж не видаляє. Вона запевняє, що волонтер розповсюджував про неї та її родину завідомо неправдиву інформацію.

– Писав, буцімто за благодійні кошти ми побудували хату в Згоранах, але у нас там лише порожня ділянка. До того як з Іванкою сталося лихо, у нас були досить непогані статки. Закликав людей не допомагати нам, бо нібито я в золоті ходжу, – бідкається пані Наталія.

За її словами, від волонтера Барилюка і його людей їм з донькою й досі надходять погрози. Натомість волонтер Сергій Барилюк запевняє, що все, викладене вище, – наклеп, аби зіпсувати йому репутацію.

Наступна, одинадцята за рахунком, операція Іванки – орієнтовно через два тижні. Приблизна вартість оперативного втручання – 3-4 тисячі євро. Оскільки родина багатодітна і, крім 21-річної Іванки, батьки виховують ще й п’ятирічного Мирослава, дев’ятирічного Ярослава, 20-річного Валерія, сподіватись на допомогу немає від кого, бо, за іронією долі, водій, який перебував за кермом автомобіля у ніч тієї страшної ДТП, теж вже пішов у засвіти.

– Під час цієї операції Іванці ламатимуть і заново складатимуть ніс, вирізатимуть рубці. Окрім того, з плечової кістки будуть брати фрагменти, із яких виготовлять імплантати. Їх «підкидатимуть» до титанового протеза нижньої щелепи. Ще у доньки дірка в піднебінні до самого ока, через що вона не може вживати рідкої їжі. Після цієї Іванка потребуватиме щонайменше дві операції. Щоправда, відомий пластичний хірург з Волині Ростислав Валіхновський пообіцяв нам безплатно зашліфувати післяопераційні рубці на обличчі Іванки, але до цього ще ой як далеко, – каже жінка.

Іванка Гаджало та її мама звертаються по допомогу до всіх небайдужих.

Номер картки Ощадбанку: 5167 8020 1264 3067 – Гаджало Іванна Іванівна.

 

 

Telegram Channel