Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Pfizer розробив COVID-вакцину для дітей від 5 до 11 років

Вакцина проти COVID-19 для дітей може бути готова за кілька тижнів.

Фото 24tv.ua.

Pfizer розробив COVID-вакцину для дітей від 5 до 11 років

Найближчим часом Pfizer планує представити вакцину від коронавірусу для дітей. Препарат відрізнятиметься лише дозуванням

Про це заявила засновниця фармацевтичної компанії Pfizer Озлем Тюречі. Вона розповіла, що все йде за планом, а заяву про затвердження треба подавати якомога швидше.

Там переконують, що дітей у віці від 5 до 11 років можна буде щеплювати вже у жовтні 2021 року.

  – У найближчі тижні ми представимо результати дослідження щодо дітей у віці від 5 до 11 років і подамо заявку на схвалення вакцини для цієї вікової групи, зокрема, в Європі, – зазначила Тюречі.

Дітей у віці від 5 до 11 років можна буде щеплювати вже у жовтні 2021 року.

Вакцина та сама, але доза менша

Препарат не буде відрізнятися складом від «дорослої» вакцини, але дітей щеплюватимуть меншими дозами. Також до кінця року компанія має провести клінічні дослідження з ефективності препарату для дітей від 6 місяців.

Загалом вважається, що у дітей COVID-19 має легший перебіг. Однак для новонароджених та дітей раннього віку хвороба є небезпечнішою.

Важкими симптомами COVID-19 є кашель та температура, які супроводжуються задишкою. Також насиченість крові киснем нижче 92%. За словами медиків, критичний стан – коли є дихальна недостатність, енцефалопатія, серцева недостатність тощо.

Читайте також: Посилити карантин в Україні можуть таки ще не з найближчого понеділка

Джерело: 24 канал
Telegram Channel