Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У волинській лікарні облаштують вертолітний майданчик

Скоро волиняни бачитимуть медичні вертольоти не лише в кіно.

Фото із сторінки Віктора Ляшка у Facebook.

У волинській лікарні облаштують вертолітний майданчик

У рамках програми «Велике будівництво» на 2022-2023 роки передбачається будівництво гелікоптерних майданчиків у кожній обласній клінічній лікарні в кожному регіоні нашої країни

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він так обґрунтував це рішення: «В екстренній медицині існує правило «золотої години». Це саме той проміжок часу, після травми чи іншого невідкладного стану, коли найбільший шанс врятувати пацієнта від смерті. І хоча навколо цього правила точиться багато наукових дискусій, є незаперечний факт - чим раніше хворому буде надана медична допомога, тим більший шанс на порятунок його життя».

Є незаперечний факт - чим раніше хворому буде надана медична допомога, тим більший шанс на порятунок його життя».

Він зазначив, що Міністерство охорони здоров'я спільно із Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією України та ДСНС України запустили експериментальний проєкт аеромедичної евакуації. У межах цього проєкту диспетчер центрів екстреної медичної допомоги може ініціювати питання щодо аеромедичної евакуації хворих із невідкладними станами.

«Розвиток аеромедичної евакуації - це не тільки вдосконалення цивільної медичної допомоги, а й один із етапів реалізації Воєнно-медичної доктрини», - додав міністр.

Читайте також: На Волині школяр знайшов снаряд у лісопосадці​.

Реклама Google

Telegram Channel