Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Мер Луцька вимагає анулювати «протиправний» наказ про лікування вагітних з коронавірусом у пологовому будинку міста

16 вересня під час позачергової сесії Луцької міської ради директор Луцького клінічного пологового будинку Сергій Сябрук поінформував депутатів про ситуацію, що склалася у медичному закладі

Нещодавно пологовий будинок отримав наказ від управління охорони здоров’я Волинської ОДА від 14 вересня цього року щодо госпіталізації вагітних хворих на COVID-19 до Луцького пологового будинку, хоча його виключили з переліку медичних закладів, що надають допомогу хворим на ковід. Відтак, усі хворі направлялися на лікування до Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання захисту материнства і дитинства. Тому сьогодні у пологовому будинку не можливо забезпечили лікування вагітних хворих на COVID-19. Адже тут закрили відповідне відділення, розформували бригади лікарів і припинили фінансування закладу по ковідному пакету.

Сьогодні у пологовому будинку не можливо забезпечили лікування вагітних хворих на COVID-19. 

«Ми всі добре пам'ятаємо, як у сесійній залі ухвалювали звернення до керівництва держави, аби пологовий будинок не виключали зі списку закладів, що надають допомогу хворим на COVID-19. Звернення розглянули, в переліку залишили міську та обласну лікарні, але пологовий будинок таки виключили з переліку. Тому бригаду для надання допомоги вагітним розформували, людей повернули на звичні робочі місця. 14 вересня з’явився наказ, щоб знову госпіталізовувати хворих до пологового будинку. Яким чином це зробити? Наш заклад не має контракту з НСЗУ, відбулася оптимізація штату. Яким чином нам виконувати вимоги цього абсолютно протиправного наказу? Не зрозуміло», - зазначив міський голова Ігор Поліщук та звернувся до начальника обласного управління охорони здоров'я анулювати даний наказ.

Джерело: Луцька міська рада
Telegram Channel