Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Волиньраді обговорили готовність медзакладів Волині до пандемії

На сесії.

Волинь-нова

У Волиньраді обговорили готовність медзакладів Волині до пандемії

Інтенсивність поширення коронавірусної інфекції, динаміка зростання кількості хворих та швидкість заповнення лікарняних ліжок свідчать про небезпеку запровадження на Волині «жовтої» карантинної зони

У понеділок 20 вересня відбулося позачергове засідання сесії Волинської обласної ради через загострення епідситуації в області. Депутати розглянули питання готовності медичних закладів області до нової хвилі епідемії, визначення організаційних, ресурсних та фінансових потреб на боротьбу з коронавірусом.

Епідемічна ситуація на Волині невтішна – кількість нових випадків захворюваності на COVID-19 стрімко зростає.

Нагадаємо, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко звернувся до освітян краю із закликом вакцинуватися. 

«Не зволікайте із захистом себе та дітей. Обирайте безпеку. Отримайте щеплення від COVID-19. Вакцинація – єдиний та найефективніший спосіб убезпечити себе від важких наслідків коронавірусу», – йдеться у зверненні голови ОДА. 

У документі також зазначається, що епідемічна ситуація на Волині невтішна – кількість нових випадків захворюваності на COVID-19 стрімко зростає. Натомість, темпи зростання вакцинованого населення значно нижчі. Відтак, Волинь має всі шанси знову закрити двері навчальних закладів для дітей та перейти на дистанційне навчання.

Нагадаємо, т.в.о. начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА Валерій Руцький на позачерговій сесії обларади повідомив, що на Волині в медзакладах немає жодного хворого на коронавірус пацієнта, який вакцинований. 

Це за його словами, дуже невтішна ситуація.

«Серед вакцинованих є такі, що хворіють, однак вони не потрапили в лікарню і не потребують кисневої підтримки, а переносять хворобу легше», – мовив він. 

За словами посадовця, станом на 20 вересня на Волині проведено 201 166 вакцинацій. Це передостанній показник серед усіх областей України.

Валерій Руцький закликав до проведення інформаційної політики, спрямованої на підтримку вакцинації. Також він розповів, що всі випадки побічних ефектів від вакцинації в області вивчає спеціальна комісія. 

 

 

Telegram Channel