Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку стартує масове прибирання: що буде зроблено

Місто має бути чистим.

Фото Луцької міськради.

У Луцьку стартує масове прибирання: що буде зроблено

Цьогоріч  місто вчергове доєднується до Всесвітнього руху «Робимо чистим світ», який відбувається в Україні під гаслом «Чиста Україна — чиста Земля»

З 16 вересня до 19 листопада у Луцьку відбуватимуться загальноміські екологічні акції, йдеться на сайті Луцької міськради. Зокрема, толоки з очищення парків, скверів, зелених зон, об'єктів природного-заповідного фонду місцевого значення, берегів річок та ставів на території міста Луцьк та населених пунктів Прилуцького старостинського округу.

Організовуватиметься передача на утилізацію зібраних від населення небезпечних відходів (відпрацьованих батарейок та акумуляторів, люмінесцентних ламп, термометрів тощо). Буде організовано збір макулатури у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах до Всесвітнього дня вторинної переробки ресурсів.

Департаменту житлово-комунального господарства доручено забезпечити вивезення сміття та побутових відходів в місцях проведення масових заходів з прибирання довкілля та посилити роботу з ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Керівники підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, повинні забезпечити прибирання територій від опалого листя та відходів на власних та прилеглих територіях.

Керівникам житлово-комунальних підприємств № 2, 3, 7, житлово-експлуатаційної контори № 8 житлово-будівельних кооперативів, Луцькій філії ТзОВ „Місто для людей Кременчук», головам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків доручено організувати роботу з санітарного очищення прибудинкових територій житлових будинків, підвалів, горищ, технічних приміщень від сміття, опалого листя та побутових відходів, забезпечити регулярне вивезення великогабаритних та будівельних відходів з прибудинкових територій.

В осінній період цього року буде продовжено роботу з розчищення Центрального парку культури і відпочинку ім. Лесі України, парку ім. 900-річчя м. Луцька.

Наголошують на забороні спалювання опалого листя, сухої рослинності та відходів на території міста Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу. Департамент муніципальної варти контролюватиме факти спалювання, буде організоване патрулювання території загальнозоологічного заказника „Гнідавське болото».

Комунальному підприємству „Парки та сквери м. Луцька» доручено забезпечити проведення осіннього етапу озеленення міста, систематичне очищення закріплених для обслуговування територій парків та скверів від побутових відходів та опалого листя.

В осінній період цього року буде продовжено роботу з розчищення Центрального парку культури і відпочинку ім. Лесі України, парку ім. 900-річчя м. Луцька від порослі та самосіву, доручено знести аварійні дерева на територіях об’єктів природно-заповідного фонду та за потребою буде проведено відновлювальні посадки на розчищених територіях.

За участю педагогічних та учнівських колективів відбуватимуться загальноміські толоки та санітарно-екологічні дні з прибирання власних територій, спортивних майданчиків, що перебувають в комунальній власності Луцької міської територіальної громади, територій прилеглих скверів, парків, зелених зон, водоохоронних зон і прибережних захисних смуг, річок з дотриманням карантинних обмежень щодо кількості учасників заходів.

У загальноосвітніх навчальних закладах триватимуть еколого-просвітницькі заходи з популяризації тематики компостування органічних відходів та озеленення територій.

Читайте також: На Рожищенщині прибрали урочище «Чебені».

Telegram Channel