Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Постане перед судом: депутат з групи «За майбутнє» не заплатив 118 млн гривень податків

Віктора М'ялика обрали до Верховної Ради у 155-му окрузі в Рівненській області.

Фото - ілюстративне.

Фото зі сайту: 20 хвилин.

Постане перед судом: депутат з групи «За майбутнє» не заплатив 118 млн гривень податків

Підозрюваному загрожує штраф і конфіскація майна

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо народного депутата Віктора М'ялика. Члена парламентської групи «За майбутнє» підозрюють у несплаті 188 млн гривень податків, повідомили в Офісі генпрокурора і Державному бюро розслідувань 24 вересня.

 

 За даними слідства, в 2012-2019 роках депутат продавав квартири в багатоквартирних будинках в селах Петрівська Борщагівка і Софіївська Борщагівка під Києвом. При цьому підозрюваний не був оформлений як фізична особа-підприємець і не реєстрував юридичну особа для здійснення підприємницької діяльності. Доходи від продажу квартир він декларував як доходи фізичної особи від продажу власного майна та платив не 18%, а 5% податку.

Експертиза встановила, що через дії підозрюваного бюджет недоотримав 118 млн гривень.

Доходи від продажу квартир він декларував як доходи фізичної особи від продажу власного майна та платив не 18%, а 5% податку.

Депутату і його адвокатам повідомили про завершення розслідування і надали доступ до матеріалів кримінального провадження.

Підозрюваному інкримінують умисне ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 112 Кримінального кодексу). Якщо провину депутата доведуть у суді, йому загрожує від 15 до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів штрафу з позбавленням права займати ряд посад і займатися деякими видами діяльності на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Читайте також: За декларацію волинського нардепа взялося НАЗК

Віктора М'ялика обрали до Верховної Ради у 155-му окрузі в Рівненській області. Він балотувався як самовисуванець і увійшов до депутатської групи «За майбутнє».

У березні 2021 роки йому оголосили підозру в несплаті 97 млн гривень податків, у ході досудового розслідування ця сума зросла.

У квітні суд заарештував майно народного депутата.

Джерело: https://zn.ua
Telegram Channel