Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Україні випустили колекцію шовкових хусток з національними розписами

Ініціатори акції вірять: перенесення елементів давніх розписів та повсякденні речі стане найкращою популяризацією і гарантією передачі культурних традицій від покоління до покоління.

Фото Кontent-ua.com.

В Україні випустили колекцію шовкових хусток з національними розписами

Петриківські та самчиківські розписи розквітли на шовкових хустках з легкої руки майстрів України

Незвичайний мистецький проєкт реалізували в Україні з благодійною метою.

– Впродовж років займаємось вивченням та популяризацією наших етнічних розписів. Проводимо майстер-класи та створюємо арт-об’єкти. Навчаємо малювати інших та самотужки досліджуємо джерела. Намагаємось розповідати про наше мистецтво усіма доступними способами, – відзначає лідер мистецької ініціативи Ірина Чиркова.

Щоб залучати до мистецького руху якомога ширшу аудиторію, не дати автентичним українським розписам забутися та запропонувати по-справжньому ексклюзивні подарунки, активісти організували благодійний проєкт і випустили серію хусток із самчиківським розписом та петриківкою.

– Авторські малюнки перенесли на натуральний шовк і були дійсно вражені фантастичним результатом, який отримали. Придбавши таку хустку, кожен може здійснити власний внесок у розвиток національних розписів. А ще у такий простий спосіб кожен може наблизити до себе це високе мистецтво, зробити його частинкою свого життя, – мовила пані Ірина.

В колекції благодійного арт-проєкту чотири хустки: темно-синя, лавандова та блакитна з самчиківським розписом, а також фіолетова з петриківським. 

Читайте також: В українському місті можна обміняти старі трусики на нові з доплатою

 
 

 

Джерело: Український контент
Telegram Channel