Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Порошенко – найбільш ефективний у зовнішній політиці - опитування

Зовнішня політика - одна з головних ділянок відповідальності президента, і україцні не бачать тут рівних Порошенку.

Фото Главком.

Порошенко – найбільш ефективний у зовнішній політиці - опитування

Українці підтримують вступ до ЄС та НАТО та вважають найбільш ефективним в міжнародній політиці п’ятого Президента України Петра Порошенка

 Такі результати соціологічного опитування, проведеного центром «Социс» 16  – 21 вересня 2021 року. Загалом було опитано 2000 респондентів по всій країні, за виключенням Криму та непідконтрольних українській владі частин Донецької та Луганської областей. Статистична похибка вибірки 2,4%.

Згідно дослідження, в разі проведення найближчим часом референдуму про вступ України до Європейського Союзу – 61,4% українців проголосували б «за», а 26,4% - проти.

Вступ України до НАТО підтримують 57,4% опитаних, а 29,3% - проти.

Найбільш спроможним серед українських політиків ефективно забезпечити інтеграцію України до ЄС та НАТО 21,8% опитаних українців вважають Петра Порошенка.

Також українці вважають найбільш успішним у міжнародній політиці п’ятого Президента України Петра Порошенка. Так оцінили його міжнародну діяльність 32,2% опитаних.

17,7% опитаних вважають успішним у міжнародній політиці Леоніда Кучму, а 8,1% - Володимира Зеленського. Ефективною міжнародну діяльність Леоніда Кравчука вважають 7,4% опитаних, Віктора Януковича – 5,1% і Віктора Ющенка – 4,9%.

Крім того, найбільш спроможним серед українських політиків ефективно забезпечити інтеграцію України до ЄС та НАТО 21,8% опитаних українців вважають Петра Порошенка. 16,1% - вважають таким політиком Володимира Зеленського, 3,6% - Володимира Гройсмана, 3,3% - Ігоря Смешка, 2,8% - Юлію Тимошенко, 2,1% - Дмитра Разумкова, 1,8% - Юрія Бойка і 1,3% - Євгена Мураєва. Решта політиків не набрали 1%.

Українці також досить стримано оцінюють результати проведення «Кримської платформи» та візиту президента Зеленського до Сполучених Штатів Америки.

45,4% опитаних зазначили, що проведення «Кримської платформи» - це подія, яка не має жодного практичного впливу на повернення Криму до складу України, 19,8% - вважають, що це наближає повернення Криму, а 9,2% - переконані, що це ускладнить повернення Криму.

Не очікують від візиту президента Зеленського до США значних наслідків для україно-американських стосунків 47,9% опитаних, а 32,2% - вважають, що цей візит матиме істотні наслідки для двосторонніх відносин.

Читайте також: Десантного здоров'я і перемог: що бажали українці Порошенку в день народження​.

Опитування проведене 16  – 21 вересня 2021 року.  Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку (старші 18 років), статі, типу поселення (місто/село) та поділу на області.  Опитування не проводилось в АР Крим та на непідконтрольній українській владі частині Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 2000 респондентів. Метод дослідження: телефонне інтерв’ю САТІ з використанням планшетів. Статистична похибка вибірки 2,4%.

Telegram Channel