Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Десантного здоров'я і перемог: що бажали українці Порошенку в день народження

Петро Порошенко відсвяткував День народження учора, 26 вересня.

Фото Європейська солідарність.

Десантного здоров'я і перемог: що бажали українці Порошенку в день народження

В день народження п'ятого президента України Петра Порошенка його привітали відомі українці, військові, ветерани, волонтери, діячі культури та мистецтва

Український режисер, політичний в'язень Кремля Олег Сенцов побажав Порошенку многая літа.

Український вчений, релігієзнавець, громадський діяч, політичний в'язень Кремля Ігор Козловський побажав п'ятому президенту України «безмежного щастя, безумовної любові та рясних благословень на подальше життя».

 

 Також привітали Порошенка український рок-гурт KOZAK SYSTEM, письменниця Оксана Забужко та казкар, телеведучий і музикант Сашко Лірник.

Учасники російсько-української війни також побажали Порошенку міцного здоров'я та успіхів.

 

 

Вдячний вам за те, що тоді, навесні 2014 року, ви не сховалися за своїми грошима. Не зробили вигляд «посиджу вдома, чи десь у Лондоні, почекаю, подивлюсь, що буде далі»… Ви почали боротись за Україну, разом с усією країною.

«Хочу привітати Порошенка із днем народження. Пройде час, і в українських підручниках історії можна буде прочитати про п'ятого президента України, який був на Майдані під час Революції Гідності, виграв вибори у країні, що була на грані дефолту, зі зруйнованою армією, втраченим Кримом. Не побоявся погроз Росії і не пішов на капітуляцію. Зміцнив армію, добився автокефалії для української церкви, і тепер його ім'я вписано у Томос, підписаний Вселенським Патріархом. Мені особисто хотілося б, щоб там ще було написано: став першим українським президентом, що після революції Гідності виграв президентські вибори двічі», - написав ветеран Мирослав Гай.

 

 Ветеран та волонтер Олексій Петров написав: «Так, Петро Олексійовичу, ви не ідеальний. (Не дай Боже потрапити під вашу гарячу руку). Взагалі то, ніхто не ідеальний. Навіть сер Уїнстон Черчиль, фрази якого так любимо згадувати, був дааааалеко не ідеальний. Так, Петро Олексійович, ми часто кажемо: та треба було тоді тому Пороху зробити так, ось так і ще саме так. І чим далі від 2014 року, тим більше радників. Але я особисто вдячний вам за те, що тоді, навесні 2014 року, ви не сховалися за своїми грошима. Не зробили вигляд «посиджу вдома, чи десь у Лондоні, почекаю, подивлюсь, що буде далі»… Ви почали боротись за Україну, разом с усією країною». «Із днем народження, пане президент. Ви потрібні Україні. Ви потрібні українцям», - додав він.

«Петре Олексійовичу, з днем народження. Хай буде все добре», - побажав Дмитро Ярош.

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» та депутати Київради також висловили найтепліші побажання Порошенку. Співголова фракції «ЄС» у парламенті Ірина Геращенко зазначила: «У вас чудова родина, справжні друзі і сильні вороги. І є велика Мета – Україна в ЄС і НАТО. Є заради чого жити, працювати і боротися. Перемог вам».

 

 Генерал, Герой України Михайло Забродський зауважив, що дуже часто за телевізійним образом політика або за офіційним портретом на стіні офісу ми перестаємо помічати живу людину. «Він воїн. Хотілося б сказати, що знаю його і в роки війни, і в роки миру. Не вдасться. Сьомий рік країна воює. Свого Верховного побачив вперше лише на війні. Тоді не міг припустити, а зараз впевнений – він продовжує її вести. Для нього вона почалася одного дня і її кінцем він буде назавжди вважати лише перемогу. Так поводяться лише воїни», - написав він про Порошенка. Забродський також відзначив, що в п'ятого президента України можна повчитися підходу до розв'язання найскладніших задач. «Він лідер. Формування команди однодумців і боротьба за прихильність завжди складні. Він пройшов цей шлях і продовжує рух. Він вміє закликати і вести. Він знає тонку межу між популярністю і авторитетом. Він залишається вірним принципам. Він знає і вірить в свою команду. З ним непросто працювати, але завжди цікаво і результативно», - додав Забродський.

Читайте також: Рейтинг партій очолюють «Слуга народу» та «Європейська солідарність» - соцопитування​.

Депутат Київради від «Європейської Солідарності», учасник російсько-української війни Олександр Погребиський зазначив: «Хотів би побажати, але знаю, що більшість того, що зазвичай бажають, у вас є. Тому, користуючись можливістю, хотів би запевнити у тому, що якби складно не було можете розраховувати на мене. Але все ж... таки бажаю здоров'я, міцного, справжнього десантного».

Джерело: Газета по-українськи.
Telegram Channel