Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Кадрова ганьба: ПАРЄ забракувала кандидатів Зеленського в судді ЄСПЛ

Непрофесіоналізм команди Зеленського проявляється у багатьох сферах.

Фото DW.

Кадрова ганьба: ПАРЄ забракувала кандидатів Зеленського в судді ЄСПЛ

Чергова кадрова ганьба – Парламентська асамблея Ради Європи остаточно відхилила список кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) від України

Про це пише «Прямий» з посиланням на «Дзеркало тижня».

Видання повідомляє, що висунення Олександра Мережка, який є депутатом від «Слуги народу» і членом ПАРЄ, але при цьому не має необхідної репутації для судді ЄСПЛ, заздалегідь прирекло український список кандидатів на провал.

У травні Офіс президента повідомив про вибір трьох кандидатів від України, ними стали: Микола Гнатовський, Олександр Мережко і Гаяне Нуріджанян.

Видання також інформує, що на посаду судді в ЄСПЛ в Україні претендувало 18 осіб. У травні Офіс президента повідомив про вибір трьох кандидатів від України, ними стали: Микола Гнатовський, Олександр Мережко і Гаяне Нуріджанян.

Комітет ПАРЄ провів співбесіди з кандидатами 16 вересня, і 22 вересня рекомендував Асамблеї відхилити кандидатів від України через їх невідповідність необхідним критеріям і попросити підготувати новий список.

«Основна причина – висунення серед кандидатів депутата від Слуги народу» і члена ПАРЄ Олександра Мережка. Тепер українській владі треба проводити новий конкурс», – підтвердив член української делегації, народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко. Тепер українській владі необхідно провести новий конкурс.

Читайте також: Депутати з «ЄС» подали заяви про злочин: задля узурпації влади «слуги» Зеленського пішли на порушення Кримінального Кодексу​.

В ЄСПЛ працюють 47 суддів – по одному представнику від кожної країни-члена Ради Європи. Кожного з них призначають на дев’ять років. З 2010 року суддею від України була Ганна Юдківська, і з 2019 року, поки Київ все ніяк не подасть нормальний список нових кандидатів, вона все ще виконує обов’язки судді.

Telegram Channel