Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
До Володимира-Волинського завітав почесний громадянин міста – колишній міністр оборони

Віталій Радецький.

Фото Офіційний сайт Володимира-Волинського.

До Володимира-Волинського завітав почесний громадянин міста – колишній міністр оборони

Цими днями до Володимир-Волинської міської ради завітав почесний громадянин міста Віталій Радецький

 Колишній міністр оборони України свого часу очолював 51-шу гвардійську мотострілецьку дивізію, що дислокувалась у Володимирі-Волинському. У липні 2007 року Віталію Григоровичу було присвоєне звання почесного громадянина нашого міста. І хоча він не живе на Волині уже більше тридцяти років, але залюбки навідується сюди майже щороку, інформує офіційний сайт міста.

Віталій Радецький народився на Черкащині,  а у Володимирі-Волинському мешкав з 1984 по 1987 рік, де служив командиром дивізії.

Віталій Радецький народився на Черкащині,  а у Володимирі-Волинському мешкав з 1984 по 1987 рік, де служив командиром дивізії. Про ті часи завжди згадує з теплотою, адже Волинь вважає своєю другою маленькою Батьківщиною. Саме тут почався його кар’єрний злет  – отримав звання генерала та був направлений на навчання в академію Генерального штабу, а у 1993 році був призначений Міністром оборони України. На заслуженому відпочинку Віталій Радецький з 2010 року, відтоді мешкає в Одесі. Окрім військової служби захоплюється історією і навіть отримав звання кандидата історичних наук.

«Майже щороку навідуюсь до свого улюбленого Володимира-Волинського. Лише минулого року не вдалось приїхати через пандемію коронавірусу. Від цієї хвороби пішла з життя моя дружина, а я декілька місяців провів у військовому шпиталі, борючись із наслідками ковіду. Тому і не зміг бути присутнім на цьогорічному святкуванні Дня міста», – розповів Віталій Радецький.

Читайте також: У Володимирі-Волинському замироточила ікона, освячена на Афоні​.

Керуюча справами міськвиконкому Ірина Лошенюк  вручила Почесному громадянину міста від імені міського голови Ігоря Пальонки Подяку, котра чекала на Віталія Григоровича ще від Дня міста, і запросила обов’язково відвідати Володимир-Волинський і наступного року.

Telegram Channel