Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Рада Церков на Рівненщині обговорювала соціальні експерименти

Церковники кажуть, що суспільство розколюють і збурюють експерименти з узаконенням «свавільної гендерної самоідентифікації».

Фото vrciro.org.ua.

Рада Церков на Рівненщині обговорювала соціальні експерименти

У резолюції зазначають, що однією з найбільших цінностей України залишається сім’я

Всеукраїнська Рада Церков 30 вересня в Острозі ухвалила резолюцію, де виступила проти «соціальних експериментів з узаконенням свавільної гендерної самоідентифікації» та «нав'язування гендерної ідеології».

Про це йдеться на сайті Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), передає Громадське.

Зокрема, у резолюції церковників зазначається, що суспільство розколюють і збурюють експерименти з узаконенням «свавільної гендерної самоідентифікації» та нав’язування протиприродних явищ.

Серед таких називають популяризацію одностатевої сексуальної орієнтації, заперечення наявності жіночності у жінок і маскулінності у чоловіків як відмінних особливостей, рух на підтримку небінарних займенників тощо.

У Раді Церков заявляють, що вони зрештою «не призводять до інклюзії, рівності прав та зменшення насилля», а «маргіналізують і обмежують у правах більшість заради захисту інтересів меншості».

Натомість у резолюції зазначають, що однією з найбільших цінностей України залишається «сім’я, зокрема шлюб жінки й чоловіка як найкращий осередок для народження та виховання дітей».

Окрім того, церковники кажуть, що це поглиблює демографічну кризу в країні. Натомість у резолюції зазначають, що однією з найбільших цінностей України залишається «сім’я, зокрема шлюб жінки й чоловіка як найкращий осередок для народження та виховання дітей».

«Нав’язування гендерної ідеології має негативні наслідки у формі спроб знецінити ідеал сім’ї та шлюбного союзу жінки й чоловіка, супроводжується цілеспрямованим обмеженням свободи вираження поглядів і свободи віросповідання, вдається до толерування мови ненависті на адресу релігійних діячів і прихильників традиційних сімейних цінностей, заохочує силове свавілля щодо учасників просімейних мітингів та активістів тощо», ㅡ вказують у резолюції.

Читайте також:Онлайн молитви та розмови зі священником: в Україні почав діяти мобільний додаток «Моя церква»

Telegram Channel