Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Львівщині вперше доставили дитину до лікарні вертольотом

Немовля гелікоптером транспортували вперше (фото ілюстративне).

Фото ТСН.

На Львівщині вперше доставили дитину до лікарні вертольотом

У тримісячного немовляти діагностували судомний синдром

У понеділок, 4 жовтня, до львівської міської дитячої лікарні гелікоптером з Кам’янки-Бузької доставили тримісячне немовля, у якого діагностували судомний синдром, пише Захід.НЕТ. Дитину відразу скерували в реанімацію. За словами заступника головного лікаря лікарні Романа Гереги, за попередньою інформацією лікарів, у маляти раптово виникли судоми, яких ніколи раніше не було. Що стало причиною їх виникнення, стане відомо після ретельного обстеження немовляти.

У маляти раптово виникли судоми, яких ніколи раніше не було.

Нагадаємо, 1 жовтня на Львівщині відновили аеромедичну евакуацію важкохворих пацієнтів. Національна поліція передала Львівському обласному центру екстреної медицини та медицини катастроф гелікоптер Airbus Helicopters Н145, який тепер постійно перебувати на Львівщині. Борт оснащений медичним обладнанням, необхідним для екстреної евакуації важкохворих пацієнтів. До кінця року на фінансування проєкту Львівщині виділили близько 15 млн грн.

Раніше для аеромедичної евакуації в області тимчасово використовували гелікоптер ДСНС, який на початку червня забрали на сервісне обслуговування. Після цього майже чотири місяці аеромедична евакуація пацієнтів на Львівщині не здійснювалася.

З квітня 2021 року, відколи у Львівській області діє пілотний проєкт аеромедичної евакуації, до лікарень Львова з віддалених районів області було доставлено гелікоптером 9 дорослих хворих, переважно з інсультами. Немовля гелікоптером транспортували вперше.

Читайте також: Євген Комаровський: «За процедуру парити ноги треба забирати дітей від батьків»​.

Telegram Channel