Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Олександр Петраков: «Мене два тижні обливали лайном і брудом» (Відео)

Давайте не будемо поспішати.

Фото Футбол 24.

Олександр Петраков: «Мене два тижні обливали лайном і брудом» (Відео)

«У Петракова немає «своїх» людей. Це все футболісти нашої країни»

Наставник збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію перед жовтневими матчами відбору на ЧС-2022 проти Фінляндії та Боснії і Герцеговини (9 і 12 жовтня відповідно), передає Спорт.юа.

- Довиклик Шабанова в збірну - це в «пожежному» порядку, чи ви бачите його повноцінним гравцем збірної?
- Якщо я скажу, що в пожежному порядку, то я ображу футболіста. Це досвідчений гравець 1992 року народження, центральний захисник. У нас зараз біда з захисниками в Україні трапилася. Я в цього хлопця вірю, він грав всі останні ігри. Я з ним говорив, думаю, він не підведе.

- Поясніть своє рішення по Маліновському. Чому він не викликаний?
- Я думав, це буде перше питання. Вся країна не може спати, весь час тільки Маліновський. Який покидьок Петраков, він повинен зателефонувати і вибачитися перед ним, на коліна встати і так далі.

Всю правду щодо Маліновського я вже сказав. Але правда в нашій країні нікому не потрібна. У нашій країні говорити правду не можна. Більше я нічого не буду говорити.

Хочу їм сказати: «Спасибі вам велике. Ви тільки зробили мене сильнішим».

- Вам більше не можна втрачати очки. Чи відчуваєте ви і команда тиск?
- Тиск, звичайно, відчуваю, особливо, останні два тижні. Замість того, щоб підтримати, мене два тижні обливали лайном і брудом. Ви всі цих журналістів знаєте. Хочу їм сказати: «Спасибі вам велике. Ви тільки зробили мене сильнішим».

А з приводу тиску - звичайно, хлопці розуміють, що треба вигравати.

- Хто зараз є лідером збірної в роздягальні?
- Чесно кажучи, навіть не знаю. На полі мені зрозуміло, хто лідери: Ярмоленко, Пятов.

- Вас влаштовує конкуренція в збірній?
- Кожен тренер мріє, щоб у нього була велика конкуренція. Звичайно, заздриш збірній Франції, але у нас це буде не скоро. Потрібно розвивати інфраструктуру, думати про наступні покоління.

- Розкажіть про всі кадрові втрати.
- Дуже шкода, що вибув Віталій Миколенко. Його сьогодні обстежили, привідний м'яз. Віталій Буяльський, у нього теж надрив м'яза, два тижні. Дениса Бойка не буде через сімейні обставини. І не можу сказати по Ігорю Харатіну і Андрієві Ярмоленку, вони ще їдуть.

З Зінченком я говорив, він вибачається, засмучений, що не може допомогти збірній. Він приступить до роботи тільки 8 - 10 жовтня. Він сам винен в цьому, отримав травму в матчі з «РБ Лейпциг», але у нього такий характер, що він не може просити заміну. Тепер буде лікуватися. Він хороший хлопець, дуже порядна людина.

Реклама Google

- У зв'язку з цими втратами - чи буде ще хтось довикликаний?
- Давайте не будемо поспішати. Якщо всі, хто є зараз в моєму розпорядженні, будуть здорові, то довикликати нікого вже не буду.

- Прокоментуйте дебютний виклик Піхальонка.
- Я давно знаю Піхальонка. До речі, він ніколи не був у мене. Це щоб не приплітали, що Петраков викликає своїх. У Петракова немає «своїх» людей. Це все футболісти нашої країни.

Піхальонкок ніколи зі мною не перетинався. Він якісний опорний півзахисник, Зінченко отримав травму, вони навіть грали разом. Я навіть у Зінченка питав його думку. Я поговорив з Піхальонком, дуже приємний хлопець. Я йому все пояснив, чим він повинен займатися, він все зрозумів. Він талановитий футболіст, у нього все вийде. А то, що ще не грав за збірну - нічого страшного. Я в нього вірю.

- Розкажіть про Фінляндію. Що це за суперник? Вони змінилися з того часу, як ми з ними грали?
- Звичайно, вони змінилися. Вони в цілому змінилися в плані ставлення до футболу, робиться дуже багато майданчиків, манежів. Не забувайте, що ми грали в березні, а потім вони грали на Євро.

Дуже якісна команда, хороший тренер Канерва, я його добре знаю. Він пройшов всі етапи в збірній. Дисциплінована, зіграна, організована команда. Є зірочки - це воротар, Градецкі, Гленн Камара з «Селтіка», центральний захисник Араюрі, і форварди Йоел Пох'янпало і Пуккі. Я раз 5 переглянув їхній матч з Францією, все про них знаю. Хороша команда, але ми сильніші за них.

- Що потрібно для того, щоб почати перемагати?
- Про мене говорили, що я фартовий тренер. А тепер, після Казахстану, незрозумілий гол Франції, останні секунди в Чехії - тепер я фартовий?

Звичайно, ми свої нічиї вже зіграли. Фінляндію влаштує нічия, нам потрібна тільки перемога, ми будемо до неї прагнути.

Читайте також: Шевченко може очолити гранд шотландського футболу

- Ходять чутки, що матч з Боснією і Герцеговиною можуть перенести зі Львова до Києва. Це правда?
- Я чутками не живу. Це дурниці. Все вже затверджено, будемо грати у Львові.

- Була інформація, що ви не хотіли викликати Караваєва...
- Це повна нісенітниця. Ми в відмінних відносинах з Сашком. Все нормально, нікого не слухайте.

Чесно кажучи, за півтора місяці в збірній стільки про себе прочитав. Ви так мене ненавидите, стільки написали, що я від цього став лише сильнішим. Спасибі вам.

- А чому ви вирішили, що про вас так багато негативного пишуть?
- Я вже не читаю. Мені досвідчені люди підказали не читати. Я це зробив, і відчуваю себе чудово.

 

Telegram Channel