Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Де на Волині планують звести центр для тренування олімпійців

Ідея зведення спортивного об'єкту в краї виникла ще два роки тому.

Фото shsrada.gov.ua.

Де на Волині планують звести центр для тренування олімпійців

На території Шацької громади уже визначено місце під майбутню структуру, що опікуватиметься олімпійською та паралімпійською підготовкою

Перспективу будівництва «Центру олімпійської та паралімпійської підготовки» на території Шацької громади обговорили ініціатори та представники влади, інформує пресслужба облради.

У робочій зустрічі взяли участь голова обласної ради Григорій Недопад, заступник голови ОДА Андрій Ярмольський, депутат облради Віктор Галан-Влащук та очільник Шацької територіальної громади Сергій Карпук.

Один із ініціаторів - депутат облради, директор регіонального відділення «Інваспорту» Віктор Галан-Влащук розповів, що ідея зведення цього спортивного об'єкту виникла ще два роки тому: «На території області немає жодного подібного  спортивного центру. Більше того, окрім Конча-Заспи поблизу Києва державних об'єктів олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів більше немає. Тому ми спільно із головою обласної ради, головою Шацької селищної громади взялись шукати місце для облаштування такого центру саме на території заповідного Шацького краю, - розповів він.

- З приводу реалізації цього задуму ми уже провели зустріч в Міністерстві молоді і спорту. Профільний міністр чітко пояснив,  що першочергово необхідно підготувати земельні відводи та передпроєктну пропозицію, лише тоді урядовці будуть долучатися до співпраці у цьому напрямку».

Своє сприяння у виділенні необхідної земельної ділянки надав голова Шацької громади Сергій Карпук.«На території Шацької громади уже визначено місце під майбутній центр олімпійської та паралімпійської підготовки. Територія площею майже 100 гектарів, яка вже фактично передбачена та відведена, знаходиться між двох озер – Пулемецьким та Ритець, які також можна буде задіяти в інфраструктурі спорткомплексу».

Територія площею майже 100 гектарів, яка вже фактично передбачена та відведена, знаходиться між двох озер – Пулемецьким та Ритець, які також можна буде задіяти в інфраструктурі спорткомплексу.

Учасники зустрічі оглянули земельну ділянку та вивчили питання підведення інженерних мереж. На думку Сергія Карпука з підведенням комунікацій проблем не буде. Як і з прокладанням 2 кілометрів дороги.

«Об'єктів для тренування, реабілітації та оздоровлення спортсменів в Україні, м’яко кажучи, бракує . Більше того, ця територія межує із Польщею та Білоруссю, тому не буде проблеми із доступом сюди спортсменів із сусідніх держав, а відтак цей об'єкт може навіть отримати статус міжнародного. Окрім того, є необхідність оживити цю територію, адже крім 3 літніх місяців ці терени депресивні, - зауважив голова обласної ради Григорій Недопад. - Наша мета, спільно з ОДА та місцевою владою, спробувати реалізувати цей масштабний проєкт за державні кошти. Проєктно-кошторисна документація і підготовка виконуватиметься коштом місцевих та обласного бюджетів».

Читайте також:Українські спортсмени, які здобули 4-6 місця на Олімпіаді в Токіо, отримають призові

Реклама Google

Telegram Channel