Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як буде дивитися в очі: впливовий литовський політик прокоментував Pandora Papers і натякнув на Зеленського

Лінас Лінкявічюс.

Фото УП.

Як буде дивитися в очі: впливовий литовський політик прокоментував Pandora Papers і натякнув на Зеленського

Відомий литовський політик, міністр закордонних справ Литви (2012-2020) Лінас Лінкявічюс прокоментував скандал навколо документів про відмивання грошей та глобальну корупцію Pandora Papers

Він зауважив, що з диктаторами все ясно. Важливо, як будуть дивитися в очі люди, які декларують демократичні принципи. «Розкриті дуже незручні факти Pandora Papers. Диктатори лише підтвердили свій статус — вони плюють на свій народ. Як будуть дивитись в очі люди, які претендують на боротьбу за демократію, ще належить побачити», – написав Лінкявічюс на своїй сторінці у Twitter, пише Прямий.

Як будуть дивитись в очі люди, які претендують на боротьбу за демократію, ще належить побачити.

Як відомо, український президент Володимир Зеленський став фігурантом гучного глобального скандалу Pandora Papers, який оприлюднили провідні світові медіа.

За даними журналістів-розслідувачів, документи з офшорних компаній свідчать про тісний зв’язок компаній «Кварталу 95» та структур олігарха Коломойського. Принаймні 40 мільйонів доларів були перераховані від Коломойського на рахунки фірм, пов’язаних із Зеленським. Ймовірно, це були кошти, виведені олігархом з «ПриватБанку».

Також журналісти з’ясували, що близьке оточення Зеленського купувало елітну нерухомість в Лондоні. Квартирами, які коштують мільйони фунтів, управляє російська компанія.

Читайте також: Мовчання каналів Пінчука і «королі Йорданії»: що (не) розповіли теленовини про офшорну історію Зеленського​.

Реклама Google

Telegram Channel