Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Фонсека вперше жорстко відповів на багаторічну критику Луческу

Я прийшов після 12 років Луческу, це було нелегко.

Фото Getty Images/Global Images Ukraine.

Фонсека вперше жорстко відповів на багаторічну критику Луческу

Колишній тренер «Шахтаря» нарешті заговорив про це

Колишній тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека розповів, наскільки важко було приходити в донецький клуб після Луческу і жорстко відповів на критику румунського спеціаліста, передає Спорт.юа.

«Я прийшов після 12 років Луческу, це було нелегко. Тому що в мене були інші ідеї, це була складна робота. Були футболісти, які працювали тільки з Луческу. Змінити бачення на футбол і гру після 12 років того, що вони робили, це було справді важко. Особливо на першому етапі.

Луческу – дуже хороший тренер, результати в «Шахтарі» це підтверджують. Також це доводять результати в київському «Динамо».

Я не кажу, що ідеї Луческу – погані, вони інші. Інтегрувати свої ідеї в гру команди було насправді складно. Луческу – дуже хороший тренер, результати в «Шахтарі» це підтверджують. Також це доводять результати в київському «Динамо».

Вперше про це скажу, бо Луческу говорить про мене 5 років. І завжди не до кінця віддає належне моїй роботі. Я завжди поважав його і його роботу, а от він мою – не до кінця. Реальність така, що коли ми приїхали сюди, він два роки не вигравав чемпіонат. Я перейняв від Луческу таку команду, і важко було змінити її на ту, що три рази поспіль виграла чемпіонат. Я не взяв у Луческу команду, яка вигравала, я взяв команду, яка програла 2 чемпіонати. 

Є ті, хто скажуть, що я використовував ідеї Луческу. Це кажуть люди, які нічого не розуміють у футболі. Тому що ми радикально трансформували манеру гри «Шахтаря». І моя манера гри не має нічого спільного з манерою Луческу. Я перейняв від Луческу гравців, які були без мотивації, половина не хотіла залишатися в команді. Це був колектив, у якого були проблеми з дисципліною. Крім того, були дрібні конфлікти між тренерами і футболістами. І змінити стиль гри – це дуже важко. Те, що я грав у такий самий футбол, як і Луческу – так, це правда. Але це не була схема, яку винайшов Луческу, вона універсальна.

Читайте також: Тотовицький: «Ракицький зіграв за дубль, а потім роздав 5 тисяч доларів»

Я не подякував йому за команду, яку він залишив? Я не дзвоню тренерам, щоб подякувати за команди, в які приходжу. Так само не дякують і мені тренери, які приходять після мене. Я що, буду дякувати за команду, яка не вигравала? За команду, якій не вистачало дисципліни? Не розумію, за що», – сказав Фонсека.

Telegram Channel