Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Під Львовом знайшли масове поховання воїнів УПА, вбитих НКВС (Фото)

Знайшли 16 останків.

Фото: Меморіально-пошуковий центр "Доля".

Під Львовом знайшли масове поховання воїнів УПА, вбитих НКВС (Фото)

Поблизу села Соколівка Львівської області виявили масове поховання воїнів УПА. Більшість з них загинули в молодому віці від вогнепальних ран, які отримали в бою

У кількох загиблих виявили травми, які завдали тупим предметом. Імовірно, воїни отримали травми незадовго до смерті або в момент смерті, повідомляє 24 Канал.

«За результатами антропологічних досліджень можна зробити висновок, що удари завдавали в голову та обличчя тупим предметом чи прикладом гвинтівки», – розповіли в меморіально-пошуковому центрі.

Характер виявленого поховання свідчить, що тіла загиблих воїнів УПА забрали з поля бою й хаотично скинули в яму.

Археологи відзначають, що таким традиційно поводяться комісари НКВС із затриманими або пораненими бійцями. У кількох бійців також знайшли особисті речі.

«Характер виявленого поховання свідчить, що тіла загиблих воїнів УПА забрали з поля бою й хаотично скинули в яму», – резюмували в центрі «Доля».

 

 

 
 

 Читайте також: 80-річчя трагедії Бабиного Яру: як нацисти знищили київських євреїв.

Публікація центру «Доля»:

За результатами пошуково-ексгумаційних досліджень фахівцями Меморіально-пошукового центру «Доля» було виявлено масове поховання воїнів УПА, поблизу село Соколівка, Львівської області. Загалом було ексгумовано 16 останків, серед яких одна жінка.

Більшість чоловіків загинули у молодому віці, в результаті вогнепальних ран, отриманих у бою. У кількох загиблих виявлено травми, завдані тупим предметом, які могли бути отримані незадовго до смерті, чи в момент смерті.

За результатами антропологічних досліджень можна зробити висновок, що удари завдавали в голову та обличчя тупим предметом, чи прикладом гвинтівки. Як правило, таким чином поводились НКВДисти із затриманими, чи пораненими вояками. У кількох бійців знайдено дрібні особисті речі.

Характер виявленого поховання свідчить, що тіла загиблих воїнів УПА забрали з поля бою й хаотично скинули в яму.

Telegram Channel