Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Суд зобов’язав перевірити «Укравтодор», якому закидають створення дорожнього картелю

Через Укравтодор проходять величезні гроші.

Фото 5 канал.

Суд зобов’язав перевірити «Укравтодор», якому закидають створення дорожнього картелю

Активісти рік тому надали в АМКУ численні факти, які свідчать, що державний «Укравтодор» нібито створив та «дахує» дорожній картель, який тільки за два останні роки освоїв понад 200 млрд гривень. АМКУ заяву тоді не розглянув

Колегія суддів Північного апеляційного господарського суду зобов'язала Антимонопольний комітет України (АМКУ) розглянути заяву щодо створення та «дахування» «Укравтодором» дорожнього картелю. Про це повідомляє колишня державна уповноважена Антимонопольного комітету України (2015-2019) Агія Загребельська на своїй сторінці у Facebook, пише 5 канал.

«Перемога! Колегія суддів Північного апеляційного господарського суду у складі суддів Кароліни Тарасенко, Ірини Іоннікової та Тетяни Разіної задовольнила нашу апеляційну скаргу та зобов'язала Антимонопольний комітет розглянути заяву щодо створення та «дахування» «Укравтодором» дорожнього картелю», – повідомила Загребельська.

У заяві ми навели численні факти, які свідчать, що саме державний «Укравтодор» створив та «дахує» дорожній картель, який тільки за два останні роки освоїв понад 200 млрд бюджетних, тобто наших з вами гривень.

Вона розповіла, що до АМКУ ще понад рік тому звернулися із заявою вона, Денис Бігус, Віталій Шабунін, головний редактор інтернет-ресурсу «Наші гроші» Олекса Шалайський та Юрій Ніколов і низка інших осіб. «У заяві ми навели численні факти, які свідчать, що саме державний «Укравтодор» створив та «дахує» дорожній картель, який тільки за два останні роки освоїв понад 200 млрд бюджетних, тобто наших з вами гривень. Але сформований президентом Зеленським Антимонопольний комітет навіть не розглянув нашу заяву, що змусило нас оскаржити бездіяльність відомства до суду. На жаль, першу інстанцію ми програли. Але ми не здалися та пішли в апеляцію», – розповіла Загребельська.

І повідомила: «І ось сьогодні колегія Апеляційного суду прийняла рішення, яким зобов'язала Комітет розглянути нашу заяву проти «Укравтодору». Це наша з вами спільна перемога! Вітаю та дякую вам за підтримку! А суддям щира вдячність за наданий нам шанс на справедливість».

Як повідомляв 5.UA, голова неурядової організації StateWatch Гліб Канєвський повідомив, що «Укравтодор» 2020 року пропустив через себе 85 млрд грн, а його власна компанія «Автомобільні дороги України» хронічно збиткова. Він констатував, що немає сенсу утримувати коштом державних ресурсів компанію, що накопичує борги.

Читайте також: Поки жителька Волині була за кордоном, її хату методично обкрадали​.

Telegram Channel