Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Українська мова стала офіційною у муніципалітеті в Бразилії

Фото ілюстративне.

Фото: УНН.

Українська мова стала офіційною у муніципалітеті в Бразилії

Законопроект з таким рішенням одноголосно підтримали всі присутні депутати на засіданні 5 жовтня 2021 року

Українська мова стала офіційною у муніципалітеті Прудентополіс у штаті Парана у південній частині Бразилії, повідомили напередодні у Світовому конгресі українців (СКУ), пише УНН.

Як вказано, муніципалітет Прудентополіс вже встановив дружні відносини з Тернопільською областю, звідки приїхала до Бразилії більшість українських іммігрантів.

«Новий закон відкриє нові можливості для обміну спеціалістів, навчання молоді на університетському рівні в Україні або ж за допомогою електронних засобів, дистанційно», - додали в СКУ.

Муніципалітет Прудентополіс вже встановив дружні відносини з Тернопільською областю, звідки приїхала до Бразилії більшість українських іммігрантів

За даними посольства України, українська імміграція до Бразилії розпочалася понад 125 років та розподіляється на три часові хвилі: перша – з останньої чверті XIX ст. до Першої світової війни, друга – період між Першою і Другою світовими війнами, третя – період після Другої світової війни.

Згідно з наявними оприлюдненими даними, на сьогодні в Бразилії проживають близько 500 тис. етнічних українців, з них 400 тис. у штаті Парана. Найбільшими містами компактного проживання українців у штаті є: Прудентополіс (38 тис.), Куритіба (33 тис.), Уніао-да-Віторіа (26,4 тис.).

Читайте також: Легендарний британський режисер Тоні Палмер прибув на Волинь і обіцяє сенсацію.

Telegram Channel