Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сенсаційний старт! Українські гандболістки на виїзді обіграла Хорватію

Першим суперником нашої команди стали «бронзові» призерки минулої континентальної першості - команда Хорватії.

Фото ФГУ.

Сенсаційний старт! Українські гандболістки на виїзді обіграла Хорватію

Команда Віталія Андронова з перемоги розпочала відбірковий турнір чемпіонату Європи

Жіноча збірна України з гандболу стартувала у відбірковому турнірі чемпіонату Європи. Першим суперником нашої команди стали «бронзові» призерки минулої континентальної першості - команда Хорватії, пише Спорт.юа.

Відразу після початку зустрічі господарки майданчика почали нарощувати свою перевагу в рахунку. Подолавши стартове хвилювання, українки налагодили гру в захисті. Але з атакуючими діями у «синьо-жовтих» виникали труднощі: тут були і невимушені втрати, і непідготовлені кидки.

Підопічні Віталія Андронова зуміли скоротити розрив, але потім рахунок на користь хорваток знову почав збільшуватися. На перерву команди пішли з «+4» на користь «картатих».

Гра йшла м'яч у м'яч.

А от у другому таймі гра кардинально змінилася. Хорватки ніяк не могли вразити наші ворота, в той час як українки закидали м'ячі. І «синьо-жовтим» вдався ривок з рахунком 5:0! Перший свій м'яч хорватки закинули лише через 15 хвилин після відновлення гри. Відзначимо надійну гру у воротах Юдіт Балог, яка стала героїнею зустрічі. Голкіпер збірної України раз по раз здійснювала блискучі сейви.

Гра йшла м'яч у м'яч. У хорваток розігралася Каміла Мічієвіч, яка ледь не самотужки залишала господарок майданчика в грі. У нас відзначимо Маркевич, Стрюкову, Смбатян і Коновалову, котрі вдало завершували атаки. Ну і справжнім лідером стала капітан збірної України Ірина Глібко.

На 59-й хвилині черговий сейв Балог зробив дуже реальними шанси України на перемогу. Але втрата в атаці могла обернутися неприємностями. Стрюкова ціною фолу і вилучення зірвала контратаку суперниць. А своє володіння хорватки не зуміли завершити кидком: за кілька секунд до сирени наші відібрали м'яч, завоювавши сенсаційну перемогу.

10-го жовтня збірна України зіграє з чемпіонками Олімпіади в Токіо збірною Франції. Матч відбудеться в Сумах і розпочнеться о 18:00.

Читайте також: Ягупова оформила дабл-дабл і допомогла Фенербахче перемогти в Євролізі (Відео)

Відбірковий турнір Євро-2022. Група 4.

Хорватія - Україна - 22:23 (15:11).

Хорватія: Бечен, Посавеч (5), Крснік, Мічіевіч (8), Мілославлевич, Капітанович, Джерціонвіч, Л.Калаус (3), Д.Калаус, Ежич (2), Сімара, Лізджак, Дезич, Дебеліч, Блажевич (4), Піджевич.

Україна: Гладун, Балог, Воловник (1), Дмитришин, Дябло, Маркевич (3), Прокопяк, Поляк, Мелекесцева (1), Савчин (1), Смбатян (4), Стрюкова (3), Стельмах, Глібко (6), Левченко, Коновалова (4).

Арбітри: Іоанна Крістіді, Іоанна Папаматеу (обидві - Греція)

Centar Zamet (Рієка, Хорватія)

Telegram Channel