Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Марина Порошенко: у столиці з’явився перший реабілітаційний центр, де люди з інвалідністю здобувають професію

Марина Порошенко: це перший такий заклад у Києві, але незабаром будуть створені ще декілька.

Фото Європейська солідарність.

Марина Порошенко: у столиці з’явився перший реабілітаційний центр, де люди з інвалідністю здобувають професію

Мешканці Києва з особливими потребами відтепер зможуть здобувати професійну підготовку у новому відділенні трудової реабілітації Центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю Дарницького району

Про це у Facebook розповіла депутатка Київради від «Європейської Солідарності», голова Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соцполітики Марина Порошенко, інформує пресслужба Європейської солідарності.

 

 Нині в центрі навчаються близько 100 підопічних старше 18 років. За словами Порошенко, тут навчають декільком професіям, зокрема шити, обробляти дерево, готувати смачні страви, виготовляти посуд. Крім того, центр надає можливість опанувати IT-спеціальності у сучасному комп’ютерному класі.

Відкриття такого відділення – ще один крок у формуванні інклюзивного суспільства у столиці.

«Відкриття такого відділення – ще один крок у формуванні інклюзивного суспільства у столиці. Щоб люди з інвалідністю мали можливість не тільки отримати освіту, а і здобути професію, працевлаштуватися і бути повноправними учасниками суспільного життя», – зауважила Марина Порошенко.

 

 «Дійсно завдання місцевої влади зробити так, щоб забезпечити рівні можливості кожному мешканцю столиці – рівні умови життя, працевлаштування, набуття професійних навичок», – додала вона. Депутатка зазначила, що це перший такий заклад у Києві, але незабаром будуть створені ще декілька. 

 

 «Підтримка та соціальний захист має супроводжувати людей з інвалідністю протягом всього життя. Саме за таким принципом мають працювати органи влади, щоб забезпечити рівні умови для кожного», – переконана Марина Порошенко.

Читайте також: «Моральна деградація»: Геращенко вимагає відсторонити від засідань Третьякову, яка пораділа смерті депутата​.

Telegram Channel