Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
«Або ви, або вас»: судили українця, який заявив, що готує замах на Зеленського

На суді зловмисник свою провину визнав і заявив, що хотів такими повідомленнями перевірити охорону президента.

Фото Гордон.

«Або ви, або вас»: судили українця, який заявив, що готує замах на Зеленського

Чоловіка, який заявив про підготовку замаху на Зеленського, засудили до трьох років в'язниці

Івано-Франківський міський суд засудив до трьох років ув'язнення чоловіка, який у грудні 2020 року заявив, що готує замах на президента України Володимира Зеленського. Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому 6 жовтня, пише Гордон.
Згідно з матеріалами суду, уродженець Житомира 29 грудня 2020 року телефоном заявив про намір здійснити замах на президента, який тоді перебував у державній резиденції «Синьогора».

Пригадайте слова... про досягнення матриці по приїзді зі Сполучених Штатів. Дежавю.

Також повідомлення про підготовку замаху він розіслав електронною поштою на низку адрес, зокрема Службі безпеки України.
«Я готую замах на президента України в Гуті. Тому діяти ви змушені протягом 294 днів по обіді. Це обов'язок слідчого чи прокурора. На мою думку, Нацполіція Івано-Франківська, СБУ в Івано-Франківську, місцева прокуратура і місцевий суд починають або вже зрозуміли, що відбувається. Або ви, або вас. Не полінуйтеся радитися з очільниками цих відомств. Пригадайте слова... про досягнення матриці по приїзді зі Сполучених Штатів. Дежавю. Усі дивилися фільм «Матриця». Усе відбувається трішки в іншому форматі, але не помічати очевидного, працюючи в таких структурах, – це ганебно, як мінімум. Це нагадує футбол главою держави. Відповідальність – це засіб тиску. Сприймайте нас, як 12-го гравця, – уболівальники, ультрас. Увага! Запитання: кому ще я відправив це повідомлення?» – ішлося в розісланому листі.

Читайте також: За вказівкою Зеленського реанімують старий фейк про зв’язок Порошенка з Медведчуком – заява «ЄС».

Після цього правоохоронці перевірили заяву засудженого і з'ясували, що життю Зеленського нічого не загрожує.
На суді зловмисник свою провину визнав і заявив, що хотів такими повідомленнями перевірити охорону президента.
Чоловіка визнали винним за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України (публічні заклики до тероризму) і засудили до трьох років й одного місяця в'язниці. У цей строк увійшла також невідбута частина покарання за попереднім вироком – раніше його вже засуджували на два роки умовно з випробувальним строком на рік за аналогічний злочин.

Telegram Channel