Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Буде ще один  всеукраїнський рекорд у Володимирі?

У 2019 році успішно реалізований проєкт «Князівський шлях», завдяки якому у місті з’явився найбільший дерев’яний трон в Україні.

Фото з відкритих джерел.

Буде ще один  всеукраїнський рекорд у Володимирі?

Директор заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк написав на фінансування з громадського бюджету ще один проєкт «Князівський шлях. Вирішальна битва». Він вважає, що у разі перемоги буде можливість «піти» ще на рекорд.

Директор заповідника пан Володимир вважає, що у разі перемоги буде можливість «піти» ще на рекорд, що прославить місто.

Згідно з запропонованим проєктом, у межах пленеру різьбярів будуть створенні скульптура князя, який, згідно з легендою про місто, вбиває змія, та найбільший різьблений князівський меч, який і стане претендентом на рекорд України. 

  У 2019 році у Володимирі був успішно реалізований проєкт «Князівський шлях», завдяки якому у місті з’явився найбільший дерев’яний трон в Україні. Після цього директор заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк написав на фінансування з громадського бюджету ще один проєкт «Князівський шлях. Вирішальна битва». Він вважає, що у разі перемоги буде можливість «піти» ще на рекорд.

  У Володимирі є городище, резиденція Володимирських князів – пам’ятка археології національного значення городище – «Вали» IX – XIII ст., яка потребує реставраційних та відновлювальних робіт. У вересні 2019 року на території вперше відбувся захід «Князівський шлях до трону», який  привернув до себе увагу громадськості. Це, на думку багатьох, сприяє зростанню іміджу княжого міста та його туристичної привабливості.

   Ефективно використовувати в подальшому цей простір можна, реалізувавши проект «Князівський шлях. Вирішальна битва». В його рамках буде проведено п’ятиденний пленер різьбярів та урочисте відкриття пленерних робіт. На виставці будуть представленні тематичні роботи – скульптура боротьби князя зі змієм та найбільший різьблений дерев’яний князівський меч.

   Чудово виглядає скульптура воїна, яка вражає своєю неординарністю володимирчан та гостей міста. Як відомо, це було аварійне зламане дерево, яке мали зрізати. Але скульптор Овнан Манук’ян запропонував таку ідею.

 Згідно з запропонованим проєктом, у межах пленеру різьбярів будуть створенні скульптура князя, який, згідно з легендою про місто, вбиває змія, та найбільший різьблений князівський меч, який і стане претендентом на рекорд України. На урочистому відкритті пленерних робіт будуть проведені театралізовані екскурсії, виставка робіт народних умільців, князівське частування, показові бої лицарів, стрільби з лука, ігри та забави для дітей, майстер-класи, виступи етно-гуртів, середньовічні танці, вогняне шоу.

 Роксолана Вишневич

Читати також: Вічнозелені скульптури у Володимирі; фронтова бібліотека; чому волинянці дякують зі Сходу - теми ранішньої добірки

Telegram Channel