Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Міжобласний транспорт із 21 жовтня буде лише для COVID-безпечних пасажирів

Внутріобласних поїздок новела не стосується.

Фото KLike.net.

Міжобласний транспорт із 21 жовтня буде лише для COVID-безпечних пасажирів

Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я, це закріплено змінами до правил пасажирських перевезень, схвалених на засіданні уряду в понеділок. Відповідні правила не застосовуватимуться до міських і внутрішньообласних перевезень

Міжрегіональні пасажирські перевезення в регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки з 21 жовтня будуть дозволені лише за наявності у водіїв, екіпажу та пасажирів документів про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту, передає агенція «Інтерфакс-Україна».

Міжрегіональні пасажирські перевезення в регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки з 21 жовтня будуть дозволені лише за наявності у водіїв, екіпажу та пасажирів документів про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Водночас із 21 жовтня всім водіям, екіпажу авіатранспорту й пасажирам необхідна буде наявність документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або однієї дози вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на антиген до коронавірусу SARS-CoV-2, діючого 72 години.

У МОЗ уточнили, що нові правила стосуються і регулярних, і нерегулярних перевезень пасажирів. Ідеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний і залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не застосовуватимуться до міських і внутрішньообласних перевезень.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака й пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Читайте також:У Луцьку перенесли зупинку громадського транспорту

Telegram Channel