Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Слуга народу» Клочко збрехав про сестру-бізнесменку, яка нібито допомогла мамі з купівлею нерухомості на 14,5 млн грн, - ЗМІ

Андрій Клочко.

Фото Фокус.

«Слуга народу» Клочко збрехав про сестру-бізнесменку, яка нібито допомогла мамі з купівлею нерухомості на 14,5 млн грн, - ЗМІ

Як тільки Андрій Клочко став депутатом Верховної Ради («Слуга народу»), його 70-річна мати одразу почала скуповувати різну дорогу нерухомість. Раптове збагачення мами нардеп пояснив опікою його сестри-бізнесменки та її чоловіка

Розслідувачі Вihus.info перевірили слова «слуги народу», передає Цензор.НЕТ.

Першу ділянку його мати купила у 25 кілометрах від Києва. У липні 20-го Наталія Клочко купує тут землю. За ринковою вартістю її ділянка коштує близько двох мільйонів гривень. У 2021-му у Наталії Клочко з’являється таунхаус на 150 квадратів під Броварами. Ціна там теж під два мільйони гривень.

У серпні жінка отримала відразу дві квартири на 67 і 199 квадратів і маленьке приміщення в Києві ЖК «Рів'єра». Поруч - метро, ​​вихід до пляжу на Дніпрі. Вартість нерухомості - близько 9,5 млн грн.

У минулому році жінка також придбала автомобіль Tesla Model X. Ціни на такі машини на вторинному ринку стартують від 1,2 млн грн.

Депутат на питання звідки у матері такі статки, відповів: «Запитайте у неї». Після розголосу події нардеп Клочко написав пост в Facebook, де розповів, що матері допомагає його сестра Олена Грузицька, яка є «забезпеченою людиною». Також за версією Клочка, чоловік сестри очолює філію міжнародної компанії.

Журналісти називають розмір доплат від $ 20 тис. до $ 50 тис. на місяць. «Якщо вивести середнє, то виходить десь $ 400 тис. на рік, за два роки майже $ 1 млн. Майже стільки, скільки сім'я Клочка інвестувала в нове і дороге. Це ж треба, який збіг!» - резюмують журналісти. 

Виявилося, що його сестра, Олена Грузицька, почала обростати найдорожчою нерухомістю саме тоді, коли її брат став нардепом. У серпні вона купила квартиру в тому ж ЖК, що і мама. Того ж дня. За прайсом забудовника, ці приміщення повинні обійтися їй майже в чотири мільйони гривень.

Також вона купила квартиру на Крюківщині майже за мільйон гривень. Третє приміщення сестра купила на Троєщині у березні 21-го року. Приміщення у 106,3 кв.м на Драйзера. Якщо житло продавалося із ремонтом, то така квартира коштує на ринку від 2,5 мільйона гривень. «Якщо до активів матері Клочка додати активи його сестри, вийде близько 20 млн грн. І це за два роки», - зазначають журналісти.

Після цих покупок журналісти вирішили перевірити, чи дійсно так добре заробляють родичі Клочка, щоб мати можливість купувати собі і мамі нерухомість і машини. «Нардеп всіх публічно обманює», - констатують журналісти.

Журналісти з'ясували, що чоловік і жінка живуть у висотці на Троєщині. А сестра нардепа не має ніякого бізнесу і навіть не реєструвалася ФОПом. Вона виявилася співробітницею стоматологічної клініки. «Клочко розповідає про мільйони, успішний бізнес, а в реальності - ні мільйонів, ні бізнесу офіційно у сестри немає», - йдеться в сюжеті.

Також виявилося, що ніякого бізнесу немає і в чоловіка сестри «слуги народу» Сергія Грузицького. Він працює в компанії, що займається виробництвом алюмінієвих профілів. І офіційна його зарплата там - 28 000 гривень. «Із 2018 по 2020 роки Грузицькі разом заробили 1 млн 35 тис. гривень. І цього навіть не вистачає на Теслу, яку сестра Клочка презентувала мамі», - зазначають журналісти.

Сам Клочко на питання журналістів «Звідки у вашій сім'ї таке майно на мільйони?» не відповів. Також не захотіла спілкуватися і сестра нардепа.

Андрій Клочко пройшов в Раду за списками «Слуги народу» і зараз очолює Комітет з організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Журналісти припускають, що «слуга народу» неофіційно заробляє гроші і не декларує їх. За даними журналістів, нардепи отримують щомісячні доплати від Офісу Президента – «за правильні голосування, хорошу поведінку, щоб не розбіглися».

Читайте також: Смерть нардепа Полякова: він не був випадковим пасажиром таксі​.

«Логічно припустити, що фонд доплат не формується з кишені президента або керівника його Офісу. Це частково гроші тих самих олігархів, проти яких «слуги» нібито активно ведуть боротьбу. Частково – «подяка» від учасників «Великого будівництва», які отримують мільярдні державні підряди», - йдеться в сюжеті.

Журналісти називають розмір доплат від $ 20 тис. до $ 50 тис. на місяць. «Якщо вивести середнє, то виходить десь $ 400 тис. на рік, за два роки майже $ 1 млн. Майже стільки, скільки сім'я Клочка інвестувала в нове і дороге. Це ж треба, який збіг!» - резюмують журналісти. 

Реклама Google

Telegram Channel