Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Знав, чому вимерли динозаври і чому вижили мурахи: помер відомий український письменник з Волині

Вічна пам’ять!

Фото зі сайту luguniv.edu.ua.

Знав, чому вимерли динозаври і чому вижили мурахи: помер відомий український письменник з Волині

У Києві після тривалої важкої хвороби помер письменник, член Національної спілки письменників України Ігор Січовик. Про це повідомив його син

Народився Ігор Січовик 17 червня 1945 р. на Волині у селі Велицьку Ковельського району в родині сільських вчителів. Виріс на Херсонщині, де й закінчив середню школу. Робітничу спеціальність здобув у Кривому Розі. Пройшов армійську службу. Пише з 12 років.

 

 Є автором підручників для позакласного читання «Першокласник» і «Сонячне перевесло», близько трьохсот ігор з буквами і словами «Словограй» і «Мовограй», збірників для дошкільних навчальних закладів «Світлячок», «Чеберяйчик», «Дошкільнятко». Видав книжки для найменших читачів «Математичні ігри», «Веселий задачник», «Таємниця десяти невідомих» та книжку «Весела школа». 2006 року окремими виданнями побачили світ такі книжки: «Веселі загадки», «Казки та казочки», «Спритні пальчики, «Котячі дражнилки», «Тисяча скоромовок». Друкував твори у понад ста збірниках. Чимало дитячих творів Ігоря Січовика вивчають у початковій школі. Вони містяться у «Букварях», хрестоматіях, читанках і методичних розробках.

 

 Як пише сайт Української літературної газети, Ігор Січовик – автор кількох десятків книжок для дітей, а також книжок сатири та гумору. Зокрема, 2003 року письменник створив і видав книжкою повість «Неймовірні пригоди барона Мюнхгаузена в Україні».

Перші нарощували животи, а другі думали про майбутнє…

Тоді ж вийшла його сатирична політична повість «Дурилло» (Сповідь президентського песика). 

 

 «Аж тепер, Леве Акуловичу, я зрозумів, чому вимерли динозаври і чому вижили мурахи! Перші нарощували животи, а другі думали про майбутнє…», – писав автор у повісті.

У 2012 році Ігор Січовик написав дві повісті на одну тему для дітей середнього віку «Формула вузла, або Як розплутати клубок таємниць» та «Комп’ютерна алхімія».

Telegram Channel