Курси НБУ $ 41.97 € 48.51
М’ясо в раціоні: користь для організму та рецепт смачної страви

lvivskirecipes.com.ua

М’ясо в раціоні: користь для організму та рецепт смачної страви

Помірне споживання якісного м'яса корисне для організму. М’ясо можна адаптувати до різних типів дієт і харчування. Існують найрізноманітніші рецепти з м'ясом, які можна повторити вдома, щоб радувати родину смачненьким щодня.

Користь м’яса в раціоні людини

Користь м’яса полягає у повноцінності білка. Цей білок містить незамінні амінокислоти, які організм не виробляє самостійно і потребує отримувати ззовні. Споживання цих амінокислот особливо важливе для дітей, спортсменів та людей із високим фізичним навантаженням. Білки з м'яса будують м'язи та відновлюють їх після навантаження, беруть участь у синтезі ферментів та гормонів.

В м'ясі також міститься гемове залізо, яке засвоюється найкраще з усіх доступних для людини джерел. Рекордсменами за кількістю заліза є:

  • яловичина;
  • баранина;
  • телятина;
  • нежирна свинина;
  • курятина;
  • індичка.

Регулярне вживання цих продуктів допомагає профілактувати анемію та поповнювати запаси заліза в організмі.

Також м'ясо — це джерело вітамінів групи B, які підтримують нормальну роботу нервової системи, мозку та процеси кровотворення. Цинк, фосфор, селен та магній у складі зміцнюють імунну систему, покращують загоєння ран, зміцнюють, кістки і зуби, діють як антиоксиданти.

Рекомендована кількість та частота вживання м'яса

Найкраще додавати до раціону до 4 порцій м'яса на тиждень, по 300–400 г в готовому вигляді кожна. Віддавай перевагу нежирним сортам, уникай оброблених продуктів — ковбас, сосисок та копченостей. Маємо смачний та збалансований рецепт з апетитним смаком та користю для організму.

Емпанада з куркою: смачно, корисно та ароматно

Для тіста на цей м'ясний пиріг візьми:

  • пшеничне борошно — 400 г;
  • сухі «Львівські дріжджі» — 12 г;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • олія рослинна — 40 г;
  • вода — 230 мл.

Заміси м'яке еластичне тісто та дай йому відпочити в теплому місці протягом 40 хвилин. Тим часом приготуй начинку з:

  • 300 г курячого філе;
  • 1 цибулини;
  • 2 солодких перчин;
  • 300 г грибів;
  • спецій до смаку.

Розігрій пательню, додай на неї олію та різане філе, обсмаж до золотистого кольору, висип овочі та гриби. А коли все буде готове, додай спеції до смаку та дай начинці охолонути.

Всю масу тіста знову обімни та розділи на 2 частини, розкатай кожну в пласт товщиною 5 мм та перенеси у форму для випікання, виклади начинку. Накрий другим пластом тіста, защипи щільно краї. Можна змазати його молоком або водою, щоб краї краще трималися. Поколи верхній шар виделкою та змаж збитим яйцем. Випікай 20 хвилин за температури 210°С.

Така страва чудово підходить до обіду та вечері, може бути перекусом в дорозі або частуванням на святковому столі. Експериментуй та шукай улюблені смаки в корисних стравах.

Реклама Google

Telegram Channel